Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο - Με κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες ανοίγουν τα μαγαζιά οι έμποροι στην Πάτρα

 
Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο σε Πάτρα Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

Ενημερώθηκε: 04/04/21 - 11:08

Αναβρασμός στον εμπορικό κόσμο σε Πάτρα Θεσσαλονίκη και Κοζάνη εξαιτίας της ξαφνικής απόφασης της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Μια απόφαση που τη δικαιολόγησε με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την πληρότητα των νοσοκομείων.

Την έκτακτη ενίσχυση του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης με ποσό ύψους τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση

, υπό μορφή αποζημίωσης και χωρίς κριτήρια, ζητούν -με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό- ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με θωράκιση της δημόσιας υγείας, ζητά Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο και Έμποροι.

με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν μέλη του εμπορικού κόσμου των Πατρών τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Νωρίτερα ο οποίος μετέβη σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά την απόφαση για περαιτέρω αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Σε μια προσπάθεια να πειστούν ι έμποροι υπουργοί της κυβέρνησης θα πάνε και στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη. Με την αγανάχτηση που υπάρχει στον εμπορικό κόσμο η αποστολή τους δε θα είναι καθόλου εύκολη.

Χθες σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος των Πατρών προειδοποίησε ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι έμποροι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους τη Δευτέρα χωρίς όμως να εξυπηρετούν πελάτες.

Παράλληλα, θα αναρτήσουν αφίσα – κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος με τη φράση «είμαστε ζωντανοί – νεκροί», ενώ θα τοποθετήσουν μαύρες σημαίες.

Την ανάκληση της απόφασης που «παγώνει» το λιανεμπόριο και για τη Θεσσαλονίκη ζήτησε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προειδοποιώντας ότι «δεν είναι σε θέση να προτρέψει τον κόσμο να μην υπακούσει σε έναν νόμο του κράτους και το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουμε. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να το εκλάβετε ως αδυναμία».

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι δικαιολογημένα σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο να μην ελέγχεται», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο εμπορικός κόσμος «δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36 ωρών, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση».

«Σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την παραπάνω απόφαση, και να ανοίξετε την αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, καταλήγοντας ότι το λιανεμπόριο «δεν αντέχει άλλη παράταση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων».