Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι: «Εμφύλιος» με έπαθλο την κούπα

 
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι: «Εμφύλιος» με έπαθλο την κούπα

Ενημερώθηκε: 29/05/21 - 14:38

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι κοντράρονται στην Πορτογαλία στο πανέμορφο «Ντραγκάο» στον τελικό του Champions League σε ένα παιχνίδι που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περίπου 16.000 φίλοι των δύο ομάδων, σε μια νέα αρχή που γίνεται εν καιρώ πανδημίας.

Οι «σίτιζενς» φλερτάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους με την ευρωπαϊκή κούπα, κάτι που το προσπαθούσαν εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας απέναντί, τους «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι βρίσκονται για τρίτη φορά στην ίδια θέση, έχοντας μια νίκη και μια ήττα και στις δύο φορές στη διαδικασία των πέναλτι.

Από την πλευρά της Σίτι τα βλέμματα πέφτουν στον Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να οδηγήσει την ομάδα του στην μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά και στον Σέρχιο Αγουέρο ο οποίος σήμερα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Σίτι πριν την επιστροφή του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη πλευρά ο Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε να μεταμορφώσει την Τσέλσι από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία πριν λίγους μήνες και να την οδηγήσει στον σημερινό τελικό αποκλείοντας την νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης και την συμπολίτισσά της Ρεάλ Μαδρίτης, τη «βασίλισσα» της Ευρώπης με 13 τίτλους.

Στα αγωνιστικά, η Σίτι μπορεί να υπολογίζει στον Κανσέλο ο οποίος εξέτισε την ποινή που είχε. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκουντογκάν ο οποίος στην τελευταία προπόνηση αποχώρησε με ενοχλήσεις. Από την άλλη πλευρά ο Τούχελ υπολογίζει κανονικά με Μεντί, Καντέ που είχαν μικροπροβλήματα με την Τσέλσι να παρατάσσεται πλήρης.