Στη γραμμή της πρόκλησης ο Ερντογάν: Τουρκικά F-16 σχημάτισαν την ημισέλινο πάνω από τα Κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)

 
Στη γραμμή της πρόκλησης ο Ερντογάν: Τουρκικά F-16 σχημάτισαν την ημισέλινο πάνω από τα Κατεχόμενα

Ενημερώθηκε: 22/07/21 - 13:34

Μετά τη φαρσοκωμωδία με την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα και τις ανακοινώσεις που παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τουρκικά μαχητικά να σχηματίζουν την ημισέλινο πάνω από τα κατεχόμενα, λίγα 24ωρα μετά τη φιέστα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

@TurkYildizlari

pic.twitter.com/LyZeJLxnty

Kıbrıs Barış Harekâtı ile “KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 47'nci Yıl Dönümü” etkinlikleri kapsamında, F-16’larımızın yanı sıra tarafından KKTC'de gösteri/selamlama uçuşu gerçekleştirildi.

July 21, 2021

Όπως αναφέρει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ στο Twitter «στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της “ειρηνευτικής αποστολής” το 1974 (σ.σ. εισβολή των τουρκικών δυνάμεων) F-16 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδείξεις».

οι κινήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις

Υπενθυμίζουμε πως , με τις ΗΠΑ να καλούν να υπάρξει «σθεναρή αντίδραση» από τον ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάνθηκε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ότι οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να βρεθεί λύση και να τερματιστεί ο διχασμός του νησιού έχουν αποτύχει, άρα «πρέπει να υπάρξει λύση δύο λαών και δύο κρατών».