Αρχιμανδρίτης κατά λυκειάρχη για τη μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Αρχιμανδρίτης κατά λυκειάρχη για τη μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 14/09/21 - 09:30

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έγιναν εφέτος οι αγιασμοί των σχολείων σε αντίθεση με πέρυσι όπου υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις από ιερείς. Ωστόσο δεν έλειψαν και μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό στο Αμύνταιο όπου ιερέας επιτέθηκε στη λυκειάρχη του γενικού Λυκείου.

Κατά τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου προκλήθηκε ένταση όταν ο αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Τοπάλης, αντέδρασε στην προτροπή του Λυκειάρχη για να φορούν οι μαθητές την προστατευτική μάσκα.

Ο αγιασμός τελέστηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε ισχύ για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο η προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού. Ο ίδιος καταφέρθηκε κατά της Λυκειάρχη λέγοντας «να κρατώ τον Σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Να το κλείνετε μπροστά μου!»