Σοκ στους «Ράδιο Αρβύλα» από την αδιανόητη πράξη του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Θα συνεχιστεί η εκπομπή;

 
Σοκ στους «Ράδιο Αρβύλα» από την αδιανόητη πράξη του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Θα συνεχιστεί η εκπομπή;

Ενημερώθηκε: 14/12/21 - 07:51

Εμβρόντητοι οι τηλεθεατές άκουγαν τον Αντώνη Κανάκη να ανακοινώνει ότι «ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι πλέον στο Ράδιο Αρβύλα», ο οποίος κατηγορείται για διαρροή βίντεο και φωτογραφιών προσωπικών στιγμών πρώην συντρόφου του.

«Εκφράζουμε την λύπη μας για την κοπέλα και όσα βίωσε», είπε ο Αντ. Κανάκης, συμπληρώνοντας, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη θλίψη του, ότι έχουν επίσης «τεράστια λύπη για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμασταν όλα τα χρόνια και όπως αποδείχθηκε μπήκε στην διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο».

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, μετά την αποκάλυψη ότι δημοσιοποίησε υλικό ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του, χωρίς τη θέλησή της.

Μάλιστα ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει εντελώς η εκπομπή. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η εκπομπή «Βινύλιο» της Παρασκευής δεν θα προβληθεί.

Η δήλωση του Αντώνη Κανάκη

Στην αποψινή εκπομπή, ο Αντώνης Κανάκης και οι συνεργάτες του, εμφανώς ενοχλημένοι, ανακοίνωσαν την απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Είναι μια πάρα πολύ παράξενη μέρα για το Ράδιο Αρβύλα, μία από τις πιο δύσκολες, δυσάρεστες που έχουμε βιώσει. Το Ράδιο Αρβύλα είναι αγάπη, επικοινωνία, ανθρωπιά και χαιρόμαστε γι αυτό. Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι, τα έχουμε χαμένα. Ο λόγος δεν θα είναι δομημένος, είμαι σε σύγχυση, είμαστε όλοι σε σύγχυση. Σήμερα τηλεφώνησα στον Κωστάκη νωρίς το μεσημέρι για να του υπενθυμίσω να βάλουμε τα χριστουγεννιάτικα background. Ο Κωστάκης μου είπε πως εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε στα social δημοσίευμα πως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το άκουσα κάτι που σαν εκπομπή το πολεμάμε. Έκανε κάτι σε μία κοπέλα και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας χωρίς τη συγκατάθεση και πήγανε στα δικαστήρια στην αρχή αλλά μετά δεν πήγανε στα δικαστήρια. Σημασία έχει πλέον το ηθικό κομμάτι. Κλείσαμε το τηλέφωνο με τον Κώστα πιστεύαμε ότι ήταν από τα γνωστά του διαδικτύου που ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Ασχολήθηκα για να δω τι πραγματικά συμβαίνει και όντως υπήρχε η ιστορία. Χρειάστηκα ώρες για να διαχειριστώ αυτό που έγινε. Επικοινώνησα με τον Στάθη να του ανακοινώσω την απόφαση όλων μας πως διακόπτουμε τη συνεργασία και πως δεν μπορεί να είναι κομμάτι τον Ράδιο Αρβύλα».

Και συνέχισε: «Του εξέφρασα τη λύπη και τον θυμό μου για το γεγονός ότι υπήρχε μία τόσο σοβαρή υπόθεση και δεν μας ενημέρωσε από την αρχή για κάτι που μας αφορά όλους. Είμαστε οικογένεια, είμαστε μαζί χρόνια ατελείωτα. Μας αφορά σε όλα τα επίπεδα. Περισσότερο νοιάζομαι για το ανθρώπινο κομμάτι δεν γίνεται να έχεις κάνει όλα αυτά και να μην έχεις ενημερώσει. Είμαστε σε μία θέση που θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας στην κοπέλα για αυτό που βίωσε. Ευτυχώς στην εποχή μας αρχίζουμε ως άνθρωποι αυτά να τα αντιμετωπίζουμε διαφορετικά. Έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια και μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι ενημερώνουμε και εσάς πλέον ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι στο Ράδιο Αρβύλα. Σήμερα υπήρχαν διάφορες συμβουλές, παροτρύνσεις, να γράψουμε ανακοίνωση. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για εμάς το θέμα είναι ηθικό και ανθρώπινο. Νιώθουμε πληγωμένοι. Δεν ξέρω πως θα γίνει τώρα, το Ράδιο Αρβύλα είναι μια εκπομπή ψυχολογίας».

Κιούσης: «Δεν θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό μου πώς θα αντιδρούσα σαν πατέρας αυτής της κοπέλας»

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κιούσης, ως πατέρας δύο κοριτσιών, παίρνοντας τον λόγο, είπε: «Είμαστε και γονείς ξέρετε. Εγώ είμαι 47 χρόνων, έχω τρία παιδιά, έχω δύο κόρες, η μία 21 και η άλλη 18. Θα μπορούσε να είναι προφανώς μία κοπέλα που θα της είχε συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό μου πώς θα αντιδρούσα σαν πατέρας αυτής της κοπέλας πέρα από την προφανή στήριξη που θα μπορούσα να της προσφέρω».

Συνεχίζοντας, είπε τα εξής: «Δεν ξέρω μετά τι θα μπορούσα να κάνω στο πλαίσιο του νόμου ή έκνομα, αλλά σήμερα βρέθηκα στην πολύ παράξενη θέση να πρέπει να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου τη μεγάλη και να της πω εγώ, ένα παιδί που είναι συνέχεια μέσα στα social media, να της πω ότι ''θα διαβάσεις αυτό και αυτό''. Αν και είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου και τη σχέση που έχω με τα παιδιά μου έπρεπε να της πω εκείνη την ώρα ότι "δεν θέλω να περάσει από το μυαλό σου ή να αφήσεις να σε επηρεάσει κανένας άνθρωπος ούτε μία στο εκατομμυριοστό να ήξερα κάτι τέτοιο, όχι τρία χρόνια, τρεις ώρες, και να μην έκανα κάτι για αυτό, να το ανεχόμουν, όπως είμαι σίγουρος και για τους άλλους δύο», αναφερόμενος στον Αντώνη Κανάκη και τον Γιάννη Σερβετά.

«Όποτε και να το μαθαίναμε, το ίδιο θα συνέβαινε. Είμαστε κι εμείς γονείς, ένιωσα την ανάγκη να εξηγήσω στην κόρη μου τι έχει συμβεί», προέταξαν οι συμπαρουσιαστές του, με τους τρεις παρουσιαστές να καταλήγουν στο εξής: «Έτσι έχουν τα πράγματα. Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη και τη στήριξή μας στην κοπέλα».

Η ανακοίνωση του σταθμού

Σε ανακοίνωσή του ο ΑΝΤ1 αναφέρει: «Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.

Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».