ΠΑΟΚ: Νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ

 
ΠΑΟΚ: Νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ

Ενημερώθηκε: 20/12/21 - 15:45

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 5 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε, στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε σήμερα στην Τούμπα.

Το «παρών» έδωσαν αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δικεφάλου, Μάκης Γκαγκάτσης, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες (σ.σ. μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου), με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της.

Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό για τη χρήση από 1/7/2020 μέχρι 30/6/2021, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε έσοδα ύψους 38.943.000 ενώ οι ζημιές ανήλθαν στα 3.744.000 και επρόκειτο για το έτος με τις λιγότερες απώλειες. Παράλληλα αποφασίστηκε να μην προστεθεί νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ρωτήθηκε για το πώς θα προστατευτεί η ΠΑΕ από επεισόδια σαν αυτά που έγιναν στο ντέρμπι με τον Άρη και προκάλεσαν τεράστια αγωνιστική αλλά και οικονομική ζημία στην ομάδα. «Ακούγεται κλισέ αλλά κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. Σαφώς και θα πάρουμε κάθε μέτρο, ό,τι είναι δυνατό για να αποσοβήσουμε κάθε περιστατικό που θα βλάψει την ομάδα. Δεν είναι κάτι εύκολο. Σημασία έχει η διάθεση. Όχι μόνο η δική μας, αλλά και των φιλάθλων. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναγίνει», τόνισε.

Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν υφίσταται καμία δικαιολογία για εκείνους που εισέβαλαν στο γήπεδο: «Είναι μύθος ότι πληρώνει δικηγόρους για τους οπαδούς η ΠΑΕ».