ΠΑΟΚ-Ιωνικός: Με... ευρωπαϊκό αέρα

 
ΠΑΟΚ-Ιωνικός: Με... ευρωπαϊκό αέρα

Ενημερώθηκε: 27/02/22 - 13:04

Το ΠΑΟΚ-Ιωνικός είναι το παιχνίδι που ανοίγει το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας της 25ης αγωνιστικής της Super League 1, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής (27/2, 17:15) στην Τούμπα (Novasports 2 HD, thepressroom.gr).

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από τη μεσοβδόμαδη πρόκριση επί της Μίντιλαντ στους «16» του Europa Conference League. Είχε προηγηθεί το 0-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη. Πλέον, βρίσκονται στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο +6 από την τρίτη ΑΕΚ και η νίκη κόντρα στους «κυανόλευκους» αποτελεί μονόδρομο.

Από την άλλη, ο Ιωνικός (11ος, 25β.) προέρχεται από επιβλητική νίκη (4-0) στο ντέρμπι παραμονής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Νίκαια. Ένα αποτέλεσμα που πλέον τον έχει φέρει στο +12 από την ουραγό «Ελαφρά Ταξιαρχία», στο +8 από τον προτελευταίο Ατρόμητο (ματς λιγότερο) και στο +7 από τη Λαμία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ρασβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Άκπομ και Μουργκ, ενώ θα απουσιάσουν και οι Κούρτιτς, Αουγκούστο, Κρέσπο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα. Να σημειωθεί ότι στους τελευταίους ελέγχους ανιχνεύθηκε ένα κρούσμα κορoνοϊού, χωρίς να ανακοινωθεί το όνομα.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Σπανός έχει δύο σημαντικά προβλήματα, καθώς θα απουσιάσει ο τραυματίας Κάνιας και ο τιμωρημένος Κιάκος.