Ουκρανός ΥΠΕΞ: Νίκη για το Κίεβο, η απόφαση της Μόσχας για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις

 
«Δεν θα παραδώσουμε ούτε σπιθαμή γης -Μόνη λύση των συνομιλιών το τέλος του πολέμου»

Ενημερώθηκε: 27/02/22 - 17:57

Για την τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι-Λουκασένκο ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας τόνισε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην είσοδο των δυνάμεων της Λευκορωσίας στον πόλεμο. Γι’ αυτό συζήτησαν οι Πρόεδροι Ζελένσκι και Λουκασένκο. Πρέπει να προασπίσουμε τη βόρεια πλευρά και να ελαχιστοποιήσουμε τις απειλές.»

Επομένως, όπως είπε, «συμφωνήσαμε να αποστείλουμε αντιπροσωπεία για να ακούσουμε τι θέλει να πει η Ρωσία. Θα πάμε εκεί χωρίς να έχουμε κάποια προκαταρτική συμφωνία. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι ότι καμία στρατιωτική δύναμη της Λευκορωσίας δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ουκρανίας. Αυτό είναι ένα επίτευγμα και ελπίζουμε ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο θα τιμήσει το λόγο του.»

Τέλος, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται «με μανία» τη χώρα τους, «μέχρι να νικήσουμε τις ρωσικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν της επιθετική τους επιχείρηση».

«Θα συνεχίσουμε να τους κατανικούμε στα εδάφη που έχουν ήδη στον έλεγχό τους. Δεν θα σταματήσουμε. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της επικράτειάς μας», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι είναι ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να πολεμήσουν μαζί τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ