Μυστήριο ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία για σοβαρές ιατρικές παραλείψεις

 
Μυστήριο ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελία για σοβαρές ιατρικές παραλείψεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ενημερώθηκε: 04/05/22 - 20:41

Μυστήριο ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γιατροί και οι ειδικοί πραγματογνώμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν την αιτία θανάτου που οδήγησε στην καρδιακή ανακοπή της.

«Έχασα τον άγγελό μου και δεν ξέρω γιατί» δηλώνει συγκλονισμένη η μητέρα της τρίχρονης.

Συγκίνηση και θρήνος στο «τελευταίο αντίο» της 3χρονης Κατερίνας που κηδεύτηκε, σήμερα, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, με τους γονείς να έχουν καταθέσει μήνυση, και τις αρχές να έχουν διατάξει έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας, αλλά και πιθανότατα ιατρικό λάθος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε, ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις τονίζοντας ότι «μέχρι σήμερα αφενός δεν υπάρχει διάγνωση, αφετέρου λείπει ο ιατρικός φάκελος, τον οποίο χρειαζόταν η ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή και διερωτήθηκε γιατί το παιδί δεν μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το οποίο έχει όλες τις παιδιατρικές κλινικές και ειδικότητες και το έστειλαν μετά από έντεκα ημέρες σε προθανάτια κατάσταση".

Ο κ. Διαλυνάς δήλωσε ότι "από την πλευρά του νοσοκομείου υπάρχει σιωπή, δεν υπάρχει ανακοίνωση, δεν υπάρχει αντίδραση

Πλέον η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να λύσει το “μυστήριο” με τον θάνατο του παιδιού, οι γονείς του οποίου κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παπανικολάου" Νίκος Καπραβέλος δήλωσε πως "ο φάκελος του παιδιού είναι πλήρης. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία διαγνωστικά και έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διερεύνησης του θέματος κάνοντας λόγος για ένα συγκλονιστικό γεγονός και δηλώνοντας την συμπαράστασή του στους γονείς. "Δεν είναι μόνο συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα, είναι και η ιατρική κοινότητα. Δεν είναι εύκολο να χάνει ένας παιδί 3χρονών".