ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Ακύρωσε το ποτάκι σου για να δεις το Κορίτσι του Τρένου

 
ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Ακύρωσε το ποτάκι σου για να δεις το Κορίτσι του Τρένου

Ενημερώθηκε: 06/10/16 - 14:53

Της Εύας Μαρδά

Ποια Παρασκευή και ποιο Σάββατο, όλοι περιμένουμε την Πέμπτη που είναι η μέρα των πρώτων προβολών των ταινιών που βγαίνουν τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αφού κάνουν την άφιξή τους 9 fresh ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις για να περάσεις την Πέμπτη σου λίγο διαφορετικά.

Το κορίτσι του Τρένου

Δημιουργώντας ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, ο Τέιτ Τέιλορ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο διεθνές μπεστ σέλερ της Πόλα Χόκινς, που σόκαρε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Με τους Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Λιουκ Έβανς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Λίζα Κουντρό, Άλισον Τζένι, Τζάστιν Θερού και Έντγκαρ Ραμίρεζ, μία χωρισμένη γυναίκα, κάθε μέρα, στο τρένο καθοδόν για τη δουλειά της, βλέπει το παλιό της σπίτι, όπου ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο, αλλά και το σπίτι ενός άλλου ευτυχισμένου ζευγαριού, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική ζωή τους. Όταν η άγνωστή της κοπέλα εξαφανίζεται, νομίζει ότι, με κάποιον τρόπο, σχετίζεται με αυτό το συμβάν. Κάποιοι μίλησαν για χαλαρή απόδοση της ταινίας όμως χωρίς αμφιβολία είναι η πιο πολυσυζητημένη ταινία της εβδομάδας.

Εκείνη (Elle)

Η Μισέλ μοιάζει άφθαρτη. Διεύθυντρια σε μια εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είναι το ίδιο αδίστακτη στην προσωπική της ζωή, όσο και στην επαγγελματική. Η ζωή της θ' αλλάξει ριζικά όταν ένας άγνωστος άντρας της επιτίθεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Αναζητά με μανία τον άνθρωπο που εισέβαλλε στη ζωή της και οι δυο τους θα παρασυρθούν σ'ένα παιχνίδι που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Το συναρπαστικό, τρομακτικό, σέξι, αστείο και σατιρικό ερωτικό θρίλερ που βάζει επιτέλους στη θέση που αξίζει το δημιουργό του και χαρίζει στην Ιζαμπέλ Ιπέρ (ναι) ίσως την καλύτερη ερμηνείας της καριέρας της. Απολαυστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του λεπτό.

The neon demon

Γεμάτο τεχνικολόρ παροξυσμό, αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα, το θρίλερ του Δανού σκηνοθέτη Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν θέτει το ερώτημα: Είναι η ομορφιά το παν; Με τους Ελ Φάνινγκ, Τζένα Μαλόουν, Μπέλα Χίθκοουτ, Άμπεϊ Λι, Καρλ Γκλούσμαν, Κιάνου Ριβς, Κριστίνα Χέντρικς και Ντέσμοντ Χάρινγκτον, και υπό τους ήχους του Κλιφ Μαρτίνεζ, ένα 16άχρονο επίδοξο μοντέλο ξεκινά ένα εφιαλτικό ταξίδι στον σαρκοβόρα ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας. Τα νιάτα και η ζωντάνια της καταβροχθίζονται από μια ομάδα γυναικών, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο, για να πάρουν αυτό που έχει. Θα μπορούσε και καλύτερα.

Αγανάκτηση

Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός ιδεαλιστής, εβραϊκής καταγωγής που ζει στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ στις αρχές την δεκαετίας του '50. Θα εγκαταλείψει την πόλη του για να σπουδάσει με υποτροφία σε ένα έγκριτο Κολέγιο του Οχάιο ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει και την στρατολόγηση του καθώς και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη της Κορέας. Οπλισμένος με την ορμή της νιότης του ο Μάρκους θα ξεκινήσει ανυποχώρητος στις απόψεις του για όλους τους τομείς ακόμα και στον έρωτα ενώ θα αρνηθεί να υποταχθεί στους πανεπιστημιακούς κανόνες. Πολύ σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι σε μία τόσο συντηρητική κοινωνία έχεις μόνο δύο επιλογές, είτε να υποταχθείς είτε να συντριβείς. To βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2008 ο Φίλιπ Ροθ σε ιδανική σεναριακή διασκευή και σκηνοθεσία από τον Τζέιμς Σέιμους που έγραψε το σενάριο για την «Επιστροφή στο Brokeback Mountain». Αν το δείτε δεν θα αγανακτήσετε αλλά ούτε θα τρελαθείτε.

Μην ανασαίνεις

Και ο παραμικρός ήχος μπορεί να αποβεί μοιραίος στο αγωνιώδες θρίλερ του Φέντε Άλβαρεζ, στο οποίο τρεις νέοι κάνουν μικροληστείες, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα. Όταν μαθαίνουν ότι ένας τυφλός ερημίτης κρύβει μια μικρή περιουσία, αποφασίζουν να κάνουν την τελευταία τους ληστεία. Όμως, ο απομονωμένος άνδρας, εκτός από χρήματα, κρύβει και πολλά άλλα. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιν Λέβι, Στίβεν Λανγκ, Ντίλαν Μινέτ, Ντάνιελ Ζοβάτο και Σεργκέι Ονόπκο. Αδιάφορο.

Ο συγγραφέας

Στο γαλλικό θρίλερ του Γιαν Γκοζλάν, με τους Πιερ Νινέ, Αν Ζιραρντό και Τιμπό Βενσόν, ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας, ανακαλύπτει τυχαία ένα κρυμμένο χειρόγραφο και το εκδίδει ως δικό του, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η φήμη του. Όμως, κάποιος γνωρίζει τι έχει συμβεί...Ενδιαφέρον.

Un Condor

Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια. Ο Σέρχιο, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου. To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Χαλκίδας ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη για τη συναρπαστική επιστροφή του Σέρχιο Κοντρέρας στη Χιλή, μετά από 38 χρόνια αυτοεξορίας.

Πελαργοί

Η ιστορία ενός πελαργού που κάνει συμμαχία με μια κοπέλα για να παραδώσει ένα μωρό στην οικογένειά του -χρόνια αφότου οι πελαργοί έχουν σταματήσει τις υπηρεσίες delivery μωρών- προσπαθεί υπερβολικά πολύ για το δικό της καλό. Πετυχημένο αλλά όχι από τα κινούμενα - αριστουργήματα.

Η τελευταία παραλία

Αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν φέτος για το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών, η ταινία των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν αποτελεί μια συγκινητική, αλλά και αστεία περιήγηση στον μικρόκοσμο μιας λαϊκής παραλίας στην Τεργέστη της Ιταλίας, όπου ένας τοίχος τριών μέτρων χωρίζει ακόμα και σήμερα τους άντρες από τις γυναίκες.

Η βάση των νεκρών

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Επόμενη στάση - Παράδεισος» του Mάρεκ Χλάσκο, η ταινία συνδυάζει γουέστερν, φιλμ νουάρ και σοσιαλιστικό ρεαλισμό στην ιστορία εξέγερσης μιας ομάδας ξυλοκόπων σε δάσος της Πολωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Suicide Squad: Η ομάδα αυτοκτονίας τα έχει όλα και δεν έχει και τίποτα

Κριτική για "Μις Πέρεγκριν: Στέγη για ασυνήθιστα παιδιά": Μάπα