Φωτιά στη Βούλα: Κάηκαν σπίτια-Εκκενώνονται οικισμοί στη Βάρη και γηροκομείο στη Βούλα

 
ρρρ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 04/06/22 - 20:13

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται εκκένωση της περιοχής Πανοράματος στην Άνω Βούλα, καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα νωρίτερα έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Σε γενική επιφυλακή έχει κηρυχθεί όλη η δύναμη της Αττικής ενώ έχουν κινητοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου μία ώρα είναι σε εξέλιξη και δεύτερη πυρκαγιά στο βουνό του Υμηττού.

Δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφερθεί προληπτικά στο Ασκληπιείο της Βούλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, απλώς δεν μπορούσαν να φύγουν από το σπίτι τους. Επιπλέον ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σε καλή κατάσταση.

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας ήδη έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους.

Εκκενώνονται οικισμοί και τα παιδικά χωριά SOS στη Βάρη όπως και γηροκομείο στη Βούλα

Στην εκκένωση ενός γηροκομείου στη Βούλα, αλλά και τεσσάρων οικισμών στη Βάρη προχωρά η Πυροσβεστική, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος της Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, πρόκειται για προληπτική εκκένωση, ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε από υποσταθμό, λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο, ενώ επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ενδεχομένως και να διακόπτεται προληπτικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ