Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

 
mosxas kirillos

Ενημερώθηκε: 17/06/22 - 14:41

O πρόεδρος της Ουγγαρίας Όρμπαν γλίτωσε τον Πατριάρχη Μόσχας από την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε στις αρχές του μήνα. Η Μεγάλη Βρετανία ωστόσο, αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδό του στο βρετανικό έδαφος και πάγωσε ότι περιουσιακά στοιχεία έχει στην Αγγλία.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αποφασίστηκαν στο πλαίσιο νέου κύματος μέτρων που λαμβάνει η Μεγάλη Βρετανία σε απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στον 75χρονο Πατριάρχη Μόσχας, τον οποίο η ΕΕ δεν περιέλαβε πρόσφατα στην μαύρη λίστα της, «επιβάλλονται κυρώσεις για την υποστήριξή του στον πόλεμο του Πούτιν», διευκρινίζει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι κυρώσεις προβλέπουν απαγόρευση εισόδου στο βρετανικό έδαφος και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στη Βρετανία, έχουν στόχο επίσης την Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, την Επίτροπο του Κρεμλίνου για τα δικαιώματα των παιδιών, λόγω «της αναγκαστικής υιοθεσίας και μεταφοράς παιδιών Ουκρανών».

Ο Κύριλλος είχε από την πρώτη στιγμή ενταχθεί στη λίστα των Ρώσων παραγόντων για την επιβολή κυρώσεων γιατί έχει θέσει την Εκκλησία του στην υπηρεσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκαλώντας τον «θαύμα» και υποστηρίζοντας την επίθεση στην Ουκρανία. Ο Ούγγρος πρόεδρος Όρμπαν απείλησε με βέτο και ο Κύριλλος εξαιρέθηκε από τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Πατριάρχης Μόσχας διαθέτει λογαριασμούς και ανίκητα στην Ελβετία αλλά και προφανώς και στην Αγγλία όπου δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ