Από τις προκλήσεις στις προβοκάτσιες οι Τούρκοι! Υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν Έλληνα κατάσκοπο

 
Η τουρκική ΜΙΤ συνέλαβε για κατασκοπεία τον Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Έλληνα πολίτη, που ζει στην Τουρκία

Ενημερώθηκε: 25/06/22 - 18:57

Από τις προκλήσεις στις προβοκάτσιες! Μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις στον αέρα και στην θάλασσα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, οι Τούρκοι προχώρησαν στις προβοκάτσιες.

Όπως ανέφεραν ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνελήφθη για κατασκοπεία ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Έλληνας πολίτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, είναι Έλληνας πολίτης ο οποίος ζει στην Τουρκία, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία.

Από ελληνικής πλευράς έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος Έλληνας δεν έχει σχέση με τις Ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Η προσπάθεια να στήσει προβοκάτσια η Τουρκία έχει κινητοποιήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, όπως είναι φυσικό παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ύστερα από έρευνες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, της διαβόητης ΜΙΤ, συνελήφθη ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος εμφανιζόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε, όπως ανέφεραν, κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 

Ισχυρίζονται επίσης ότι ακολουθώντας τις εντολές της ΕΥΠ, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην υποτιθέμενη συνωμοσία, τα τουρκικά ΜΜΕ έμπλεκαν και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, για τον οποίο υποτίθεται ότι κατασκόπευε ο Αμπάρα και για αυτόν και όχι μόνο για την Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ