Ανεξέλεγκτη φωτιά τώρα στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού - Εκκένωση οικισμού

 
fotia-feriza

Ενημερώθηκε: 15/07/22 - 13:07

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Είναι επικίνδυνη και πριν λίγο το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κινηθούν προς Λαγονήσι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής, ενώ επιχειρούν στην περιοχή επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχει δοθεί εντολή να σηκωθούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι -μέχρι 7 μποφόρ- οι οποίοι έχουν γιγαντώσει τις φλόγες.

Εκκένωση οικισμού

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Φέριζα Σαρωνικού, προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι, λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Φέριζα εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αναβύσσου 

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

-- Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.

-- Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.

-- Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ