«Βόμβα» Πλεύρη: Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

 
proedriko megaro

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 26/07/22 - 10:32

Πολιτική ανατιπαράθεση πυροδότησε η δήλωση του Θάνου Πλεύρη ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Κυριακής, για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, ασχέτως αν έχει αρνητικό τεστ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στο OPEN το πρωί της Τρίτης, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες ενώ μίλησε για «άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ζητά αυστηρότερα μέτρα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνο Ηλιόπουλο, να παρεμβαίνει ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Ο Θάνος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

Ο Θάνος Πλεύρης συντηρώντας το θέμα επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ», γράφει χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ