Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στην σημερινή ακραία τοποθέτηση του Χουλουσί Ακάρ

 
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στην σημερινή ακραία τοποθέτηση του Χουλουσί Ακάρ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 09/08/22 - 14:02

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στην σημερινή ακραία τοποθέτηση του Χουλουσί Ακάρ

«Απέναντι στις προκλήσεις όπως του κ. Ακάρ η κυβέρνηση τοποθετείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι κατοχυρωμένα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εμπεδώσει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου απέναντι σε αναθεωρητισμούς. Δεν προσθέτει κάτι η ρητορική του κ. Ακάρ», είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Και επειδή άκουσα ότι είπε ο κ.Ακάρ κάτι για Τούρκους κολυμβητές, θα ήταν καλή ιδέα να γίνει αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλασσής με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων κολυμβητών. Είναι καλύτερα να δούμε πιο αποφορτισμένα το θέμα, με έμφαση στο διεθνές δίκαιο, και να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Ευρώπη και οι δυο χώρες», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο Χουλουσία Ακάρ προέβη σε μια αδιανόητη πρόκληση, μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών

Λίγο πριν την έξοδο του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας,  βάζει στο στόχαστρο ξανά το Καστελόριζο λέγοντας πώς απέχει μόλις 1.950 μέτρα και πως οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στο αγαπημένο του  θέμα που δεν είναι άλλο από τα "αποστρατιωτικοποιημένα νησιά".

Όπως γράφει η Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε "η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε.»



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ