Με έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκινά ο Σεπτέμβριος - Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή

 
KATAIGIDA ACROPOLI

Ενημερώθηκε: 01/09/22 - 10:55

Mε καιρική αστάθεια και έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκινά ο Σεπτέμβριος φέρνοντας νωρίς νωρίς το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά (πλην των ανατολικών τμημάτων της Θράκης), στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01/09), ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

«Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή»

Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή, η οποία θα είναι «επικίνδυνη καιρικά ημέρα», απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία και τα Βαλκάνια, ο καιρός είναι γενικά άστατος στην ευρύτερη περιοχή της νότιοανατολικής Ευρώπης.

Αυτό το σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από σήμερα, Πέμπτη, τη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να μαίνονται μέσα στη νύχτα και αύριο, Παρασκευή, σε αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Μάλιστα, στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ