Τις απειλές του ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», επανέλαβε ο Ερντογάν

 
EDOGAN

Ενημερώθηκε: 06/09/22 - 11:50

Συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» ενώ ταυτόχρονα επιδεικτικά και προκλητικά προβαίνει σε δηλώσεις στήριξης του Πούτιν στο εκβιασμό του με το φυσικό αέριο.

Σε δηλώσεις του πριν την αναχώρησή του για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΝΑΤΟ για το δήθεν «κλείδωμα» τουρκικών μαχητικών F-16 από το ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Τόνισε πως η Τουρκία «θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντά της με αποφασιστικότητα» και πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας συνεχίζει να συναντά τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους άλλους εκπροσώπους χωρών «για την παρουσίαση αυτών των ευαισθησιών»…

Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο Τούρκος ηγέτης για το ίδιο ζήτημα, η Ελλάδα «υπολογίζει» τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος προ ημερών και «αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες μας».

Και στη συνέχεια, ο Ερντογάν επιδόθηκε στις γνωστές απειλές: «Η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα και να αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ».

«Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα, που έχει αυξήσει την παρενόχληση και την αγένεια προς τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν έχουμε ισορροπία σε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό επίπεδο». είπε ο Ερντογάν.

Υπέρ Πούτιν για φυσικό αέριο: Φταίνε οι κυρώσεις και όχι η Ρωσία

Εντύπωση προκαλεί, τέλος, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε τη στήριξή του στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τα μέτρα που έχει πάρει με το φυσικό αέριο ως αντίδραση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το φυσικό αέριο. Η Ευρώπη θερίζει ό,τι σπέρνει. Η στάση και οι κυρώσεις της Ευρώπης εναντίον του κ. Πούτιν έφεραν αναπόφευκτα τον Πούτιν στο σημείο να πει “αν το κάνεις αυτό, θα το κάνω έτσι”. Νομίζω ότι η Ευρώπη θα περάσει αυτόν τον χειμώνα με σοβαρά προβλήματα, δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ