Ερώτηση 56 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

 
Ερώτηση 56 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Ενημερώθηκε: 20/10/22 - 15:04

Το ακανθώδες θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πολιτών , φέρνουν στη Βουλή 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχη Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης και με βάση τα στοιχεία της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και δημοσιεύματα του Τύπου, οι βουλευτές αναφέρονται στους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες ακινήτων να έχουν αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη, καθώς και σε αυτούς που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεσθούν στο μέλλον.

Παραθέτουν  αναλυτικό πίνακα με τον αριθμό των πλειστηριασμών, που αφορά κατοικίες και καταστήματα στους Δήμους της Β’ Πειραιά, όπου η κατάσταση της οικονομίας, της ανεργίας και της ακρίβειας έχουν οδηγήσει σε εφιαλτικές καταστάσεις τους πολίτες και επιχειρήσεις των λαϊκών αυτών συνοικιών.

Ερωτούν δε τους αρμόδιους υπουργούς πόσες από τις περιπτώσεις πλειστηριασμών κατοικιών αφορούν πρώτη κατοικία και πως προτίθενται να σταματήσουν την ανοδική πορεία των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι το ανεξέλεγκτο κύμα της ακρίβειας δημιουργεί συνεχώς νέα "κόκκινα" δάνεια στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ