«Έκοψε την ανάσα» των Θεσσαλονικέων το F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
F16 ZEUS

Ενημερώθηκε: 26/10/22 - 14:14

Τον ουρανό της Θεσσαλονίκης «έσκισε» λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης (26/10) το αεροσκάφος F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς», της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης την Παρασκευή ανήμερα 28η Οκτωβρίου.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, χαμηλές διελεύσεις και πετώντας ακόμη και ανάποδα κατά διαστήματα, έδειξε για ποιον λόγο η πολεμική μας αεροπορία θεωρείται μία από τις καλύτερες του κόσμου.

Το F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» με βάση τον νυν σχεδιασμό θα εκτελέσει διέλευση μαζί με το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στο κοινωφελές ίδρυμα “ΙΚΑΡΟΣ” και μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση με Έλληνα πιλότο στα χειριστήρια.

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και το Spitfire

Συνοδευόμενο από ένα μαχητικό F-16, το βρετανικό ιστορικό αεροσκάφος έκανε τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές διελεύσεις, ενόψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Παρασκευής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ