Wall Street Journal: Η Ουάσιγκτον δεν θα δώσει drones στην Ουκρανία

 
ΝΤΡΟΝ

Ενημερώθηκε: 10/11/22 - 20:44

Οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν προηγμένα drones στην Ουκρανία για να αποφύγουν την κλιμάκωση του πολέμου με τη Ρωσία αλλά και την επιδείνωση των σχέσεων Ουάσινγκτον- Μόσχας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

To Κίεβο εκλιπαρεί για όπλα εδώ και μήνες. Η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να μην ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα δείχνει τα όρια στο είδος όπλων που ειναι διατεθειμένη η Ουάσινγκτον να δώσει στην άμυνα της Ουκρανίας, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.

«Το Πεντάγωνο έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα βασισμένο στις ανησυχίες ότι παρέχοντας drones Gray Eagle MQ-1 θα κλιμάκωνε τον πόλεμο και θα έδινε το σήμα στη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ παρέχουν όπλα που μπορούν να στοχοποιήσουν θέσεις μέσα στη Ρωσία, εξήγησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι και άλλοι παράγοντες που έχουν γνώσει της απόφασης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τη Wall Street Journal που προσθέτει ότι αυτό το αίτημα βρισκόταν υπό εξέταση εδώ και αρκετούς μήνες.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε για τις ενδιάμεσες εκλογές είπε ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα των Ουκρανών για την παραχώρηση αεροσκαφών.

«Δεν δώσαμε στην Ουκρανία λευκή επιταγή», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον είχε αρνηθεί να παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό ή βοήθεια που ζήτησαν οι Ουκρανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αεροσκαφών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ