Οι Τουρκοκύπριοι ισχυρίζονται οτι η Αμμόχωστος θα γίνει ρωσική ναυτική βάση

 
αμοχωστος

Ενημερώθηκε: 21/11/22 - 17:50

«Η Ρωσία θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο από την Αμμόχωστο», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην διαδικτυακή Bugün Kıbrıs. Συγκεκριμένα γράφει ότι όπως έγινε γνωστό, το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, θα δοθεί σε Ρώσους στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησής του.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μετά την ένταξη της «βόρειας» Κύπρου, στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών υπό το καθεστώς παρατηρητή, από τις 24 Νοεμβρίου Ρωσικά αεροσκάφη αναμένεται να προσγειώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, μαζί με αεροσκάφη των χωρών μελών της ΟΤΚ».

Η προσέγγιση Ρωσίας-Τουρκίας

Ο εκ Τουρκίας δημοσιογράφος, Ισμέτ Ντεμίρντογεν, ο οποίος συμμετείχε ως προσκεκλημένος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ARTI TV, δήλωσε τα εξής:

«Προγραμματίζεται να γίνουν ορισμένα πράγματα στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αμμοχώστου και της πώλησης του στη Ρωσία. Ένα λιμάνι στο Τάσουτζιου, ένα λιμάνι στην Αμμόχωστο. Η Ρωσία αποκτά ένα μηχανισμό με τον οποίο θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο».

Ξενοδοχείο και Περιουσία στην Κερύνεια

«Η προεργασία για αυτό, ήταν η ένταξη της βόρειας Κύπρου στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής και το γεγονός ότι από τις 24 Νοεμβρίου αεροσκάφη των χωρών μελών και εν μέρει ορισμένα ρωσικά αεροσκάφη θα προσγειώνονται στην Κύπρο. Συμβαίνουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όπως η αγορά ξενοδοχείου στην Κερύνεια από Ρώσους και η έναρξη απόκτησης περιουσίας εκεί».

Η Αμερική δεν θα μείνει αδιάφορη

Ο Ντεμίρντογεν επιπλέον, είπε και τα εξής: «Φυσικά αυτό θα αποτελέσει μια κατάσταση που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. Λέγεται ότι η Αμερική δεν θα μείνει αδιάφορη σε αυτό το θέμα, και στα πλαίσια της συνόδου των G-20, ο Έρντογαν δεν προσκλήθηκε στη σύνοδο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που έγινε με τη συμμετοχή του Μπάιντεν. Η Τουρκία καθίσταται ένας μη έμπιστος εταίρος της συμμαχίας». Και συνέχισε:

«Όταν τις επόμενες μέρες ανοίξουμε τον φάκελο της Κύπρου, θα πρέπει να διαφανεί τι επιθυμεί να κάνει η Ρωσία στην Κύπρο και να αξιολογηθεί ο ρόλος της Τουρκίας εκεί. Βαδίζει προς πολυδιάστατες σχέσεις. Προγραμματίζεται να γίνουν κάποια πράγματα μέσω της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αμμοχώστου και της πώλησής του στη Ρωσία. Η Ρωσία πετυχαίνει έτσι ένα μηχανισμό που θα ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο, ένα λιμάνι στη Αμμόχωστο και ένα λιμάνι στο Τάσουτζιου. Η προεργασία για αυτό είναι το καθεστώς παρατηρητή της βόρειας Κύπρου στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών, και ακολούθως το γεγονός ότι από τις 24 Νοεμβρίου θα προσγειώνονται στην Κύπρο αεροσκάφη των χωρών μελών της ΟΤΚ και μερικώς και ρωσικά αεροσκάφη. […]».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ