Άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζητά ο Εισαγγελέας

 
Την άρση ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Πάτση ζητά ο Εισαγγελέας για να διωχθεί για πλημμελήματα που αφορούν δηλώσεις "Πόθεν έσχες".

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενημερώθηκε: 22/11/22 - 18:13

Αίτημα προκειμένου να δοθεί άδεια από την Βουλή για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση υπέβαλε ο αρμόδιος για θέματα δηλώσεων "πόθεν έσχες" Εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Τζώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "Πόθεν έσχες" μετά το έτος 2019.

Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι την έρευνα είχε ξεκινήσει η Οικονομική Εισαγγελία και αφορούσε τόσο τον ίδιο τον βουλευτή, όσο και στενά συγγενικά του πρόσωπα αλλά νομικά πρόσωπα (εταιρίες κλπ) στα οποία ο κ. Πάτσης εμφανίζεται να συμμετέχει.

Η εντολή του κ. Μπαρδάκη ήταν να ελεγχθεί κάθε δεδομένο ώστε να διακριβωθεί αν προκύπτουν ενδείξεις για την διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα που η διάπραξη του στρέφεται κατά του Δημοσίου. Οι εισαγγελείς, με βάση και το υλικό από την Βουλή για τα «πόθεν έσχες» του κ. Πάτση έφθασε άμεσα στα χέρια τους, για να συλλέξουν και να αναλύουν τα «δεδομένα» του βουλευτή με έλεγχο των σχέσεων που είχε ή έχει με σχήματα εξωχώριων εταιριών, εισπρακτικών εταιριών ή αγοράς αποσβεσθέντων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Την έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας «τρέχουν» δύο οικονομικοί εισαγγελείς που θα ενεργούν υπό την εποπτεία εισαγγελέα εφετών, ενώ η παραγγελία του κ. Μπαρδάκη έχει διαβιβαστεί ήδη στην Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος ώστε να ξεκινήσει τον πρώτο φορολογικό έλεγχο για τον υπό διερεύνηση βουλευτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ