Εκλογή Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Προεκλογική στροφή προς το Φανάρι από τον Μητροπολίτη Ταμασσού

 
Εκλογή Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Προεκλογική στροφή προς το Φανάρι από τον Μητροπολίτη Ταμασσού

Ενημερώθηκε: 23/11/22 - 12:04

Στροφή 180 μοιρών σε ο,τι αφορά την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας έκανε ο μητροπολίτης Ταμασσού και υποψήφιος για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο Ησαΐας.

Σε δηλώσεις στον «Πολίτη 107,6» αναφερόμενος στο ουκρανικό και το παρασκήνιο για την αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ξεκαθάρισε πως αναγνωρίζει τον Πατριάρχη Επιφάνιο και θα τον μνημονεύει.

Ο Ταμασσού, όπως και οι μητροπολίτες Λεμεσού Αθανάσιος και Μόρφου Νεόφυτος ήταν από τους σκληρούς της Εκκλησίας της Κύπρου  κατά της απόφασης του Βαρθολομαίου να αποδώσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ανοικτά τις θέσεις της ρωσικής Εκκλησίας.

Μετά την επιδείνωση της υγείας του μακαριστού Χρυσόστομου άλλαξε στάση και ήδη έχει συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τουλάχιστον τρεις φορές. Στις 30 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί εκ νέου το Φανάρι, κρατώντας αποστάσεις από τη Μόσχα και προσβλέποντας στη στήριξη των φιλοπατριαρχικών.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει πολλές ικανότητες οι οποίες δεν αξιοποιούνται και έχει αποσυντονιστεί από το σήμερα. Σημείωσε δε πως επιθυμία του είναι να ξανασυντονίσει το καράβι της Εκκλησίας μαζί με την σύγχρονη κοινωνία, σε ότι αφορά το ποιμαντικό έργο και τον τρόπο επικοινωνίας και διάδρασης.

Ο κ.Ησαΐας,δεν δίστασε να  χαρακτηρίσει  τη μέθοδο που ακολουθεί η Εκκλησία για το ποιμαντικό έργο στη κοινωνία παρωχημένο, ενώ υπέδειξε ότι χρειάζεται να δουν συμπεριλαμβανομένων των Ιεραρχών, το αξιακό σύστημα ανάμεσα στον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία,  υποστήριξε πως η Εκκλησία ουδέποτε είχε πρόβλημα με τη διαφορετικότητα. Για τις αμβλώσεις έκανε το διαχωρισμό μεταξύ σταδίου που δημιουργείται ο εγκέφαλος τού εμβρύου και τους πρώτους μήνες της κύησης. Η πρόληψη είναι και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και βεβαίως να μπει στα σχολεία, αλλά με επιστημονικό τρόπο, ώστε τα παιδιά να την καταλαβαίνουν σύμφωνα με την ηλικία τους, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ταμασού. Για την ομοφυλοφιλία είπε ότι η διαφορετικότητα δεν πρέπει να μας φοβίζει, και οφείλουμε ως άνθρωποι και Χριστιανοί να μεταδίδουμε αγάπη. «Εγώ κρίνω συμπεριφορές και όχι ανθρώπους. Ανθρώπους κρίνει μόνο ο Θεός. Εγώ σέβομαι τη διαφορετικότητα» τόνισε ο Πανιερώτατος, επισημαίνοντας ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κάθε ανθρώπου είναι προσωπικό ζήτημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ