Κούρδος στρατηγός στο Fox News: Η Τουρκία σχεδιάζει χερσαία εισβολή στη Συρία

 
ΚΟΥΡΔΟΣ

Ενημερώθηκε: 25/11/22 - 21:39

Το FOX σε ρεπορτάζ μεταδίδει ότι Κούρδος στρατηγός είπε ότι η σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Τουρκία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια μαζική χερσαία εισβολή στη Συρία, στοχεύοντας τις ίδιες κουρδικές ομάδες, με τις οποίες ο αμερικανικός στρατός συνεργάστηκε και στις οποίες βασίστηκε για την καταπολέμηση του ISIS στη βορειοανατολική Συρία.

Η επίθεση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο σχεδόν 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Συρία.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News, ο στρατηγός των Συριακών Αμυντικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, Mazloum Abdi, είπε ότι οι δυνάμεις του δεν θα μπορούν πλέον να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να πολεμήσουν το ISIS, επειδή αντιμετωπίζουν τουρκικές επιθέσεις.

«Δεν παγώσαμε επίτηδες τις κοινές ενέργειες κατά του ISIS στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού», είπε ο στρατηγός Mazloum μέσω διερμηνέα. «Όμως, όπως λέω, έπρεπε να σταματήσουμε αυτή την ενέργεια καθώς προχωράμε, επειδή βρισκόμαστε υπό τρομερό άγχος από μια πιθανή τουρκική εισβολή στις περιοχές μας».

Τουρκικοί όλμοι, αεροπορικές επιδρομές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη άρχισαν να στοχεύουν κουρδικές θέσεις στη Συρία και το Ιράκ, μετά την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο στρατηγός Mazloum είπε ότι ο βομβιστής ήταν από το ISIS και καταδίκασε την επίθεση. Προειδοποίησε ότι η Τουρκία το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καθαρίσει εθνοτικά τους Κούρδους. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν μια στρατιωτική βάση που μοιράζεται ο στρατός των ΗΠΑ με αυτούς τους Κούρδους μαχητές έξω από το Qamishli, περίπου 30 μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας.

Σε μια έντονα διατυπωμένη δήλωση την Τετάρτη, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι είναι «βαθιά ανήσυχο» για την κλιμάκωση που απειλεί τις προσπάθειες να ηττηθεί το ISIS και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές του προσωπικού των ΗΠΑ, που εργάζονται στη Συρία με τοπικούς εταίρους, για να νικήσουν την τρομοκρατική ομάδα. Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις απείχαν 300 γιάρδες από τη βάση SDF στη Hasakah της Συρίας, τη στιγμή της τουρκικής αεροπορικής επιδρομής την Τρίτη.

Ο στρατηγός Mazloum κάλεσε τον αμερικανικό λαό και την αμερικανική κυβέρνηση να υπερασπιστούν τους Κούρδους.

«Θέλω ο αμερικανικός λαός να τηρήσει την ίδια στάση που τήρησε το 2019, όταν ήμασταν ξανά υπό πίεση από τους Τούρκους», είπε. «Είμαστε και πάλι υπό απειλή εθνοκάθαρσης εδώ από τους Τούρκους. Και ζητώ από την κυβέρνηση και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να υπερασπιστούν τους Κούρδους φίλους τους εδώ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ