Ολλανδία-Αργεντινή 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Σιγά μην έμενε έξω ο Μέσι (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ολλανδία-Αργεντινή 2-2 (3-4 στα πέναλτι): Σιγά μην έμενε έξω ο Μέσι

Ενημερώθηκε: 10/12/22 - 00:27

Το όνειρο της Αργεντινής και η εκπλήρωση της προφητείας, απέχουν πια μόλις δύο 90λεπτα!

Ο μύθος Λιονέλ Μέσι τα... έσπασε πάλι όλα, πέτυχε ιστορικά ρεκόρ και οδήγησε την «αλμπισελέστε» στον ημιτελικό με μια «εξωγήινη» ασίστ, ένα πέναλτι-γκολ στην κανονική διάρκεια και άλλο ένα εύστοχο στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μέχρι να έρθει όμως η πρόκριση, η απέθαντη Ολλανδία της έβγαλε το λάδι! Ο προφέσορας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Λούις Φαν Χάαλ, πρακτικά το γύρισε μόνος του με μαγικές κινήσεις από τον πάγκο, η χρυσή αλλαγή του, Βάουτ Βέγκχορστ, πέτυχε δύο γκολ στο -κυριολεκτικό- φινάλε (μείωσε σε 1-2 στο 83' και ισοφάρισε σε 2-2 στο 111') και οι «οράνιε» πήγαν το ματς στην παράταση.

Εκεί η Αργεντινή και πάλι έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να το καθαρίσει εκ νέου και τελικά όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στη ρώσικη ρουλέτα, οι Αργεντινοί ήταν πιο εύστοχοι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έπιασε τις δύο πρώτες ολλανδικές εκτελέσεις και κάπως έτσι, με... αίμα, δάκρυα και ιδρώτα σε μια ακόμη ιστορική ματσάρα ανάμεσα στις δύο ομάδες στα Παγκόσμια Κύπελλα, αυτοί πέρασαν στον ημιτελικό της Τρίτης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Κροατία.

Όσον αφορά στον Λιονέλ Μέσι, στην 170η συμμετοχή του με το εθνόσημο, ο 35χρονος σύγχρονος θεός της μπάλας, έφτασε τα 95 γκολ και τα 4 σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έγινε ο πρώτος σκόρερ για την Αργεντινή σε Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας τα 10 του Μπατιστούτα. Έγινε ο πρώτος σε ασίστ για την Αργεντινή σε Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας τις 8 του Μαραντόνα, ενώ παράλληλα με τις 5 σε νοκ-άουτ γύρους Μουντιάλ, έχει πλέον τις περισσότερες από κάθε άλλον, ξεπερνώντας τις 4 του Πελέ. Έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές ως αρχηγός με την Εθνική, φτάνοντας τις 17 και ξεπερνώντας τις 16 του Μαραντόνα. Στα 35 του, ο Λέο ακολουθεί πλέον τα χνάρια του Θεού, Ντιέγκο και η Γη της Επαγγελίας, η κατάκτηση της κορυφής του κόσμου και η σφράγιση της κληρονομιάς του, απέχουν δύο ματς. Το πρώτο, την προσεχή Τρίτη, απέναντι στην Κροατία. Σε αυτό το ματς, ο Μέσι θα ισοφαρίσει επίσης τις περισσότερες συμμετοχές σε Μουντιάλ, τις 25 του Λόταρ Ματέους (έχει 24) και έπειτα θα κυνηγήσει το ρεκόρ των περισσότερων νικών, τις 17 του Μίροσλαβ Κλόζε (έχει 15).

Μετά τη νίκη επί των «οράνιε», την τρίτη (σ.σ. οι δύο στα πέναλτι) στα 10 μεταξύ τους ματς, η Αργεντινή βλέπει και τη θετική παράδοση να της κλείνει το μάτι, αφού κάθε φορά που περνάει από προημιτελικό Μουντιάλ, φτάνει και στον τελικό (1986, 1990, 2104). Παράλληλα, αυτή είναι η δεύτερη σερί πρόκριση από προημιτελικό μετά το 2014, έχοντας αποκλειστεί στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της στους «8».


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ