Οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο Χριστουγεννιάτικα – Οι Έλληνες σπάνε ρεκόρ επισκεπτών στην Κωνσταντινούπολη!

 
gefyra_evrros

Ενημερώθηκε: 27/12/22 - 21:54

Το τριήμερο της παραμονής, ανήμερα και την επομένη των Χριστουγέννων, της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής της Ορθοδοξίας και των Ελλήνων, μαζί με το Άγιο Πάσχα, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν ούτε για μία μέρα να προκαλούν με την παράνομη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των πτήσεων δραστηριότητά τους στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που οι συμπατριώτες μας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έσπασαν κάθε ρεκόρ στις μεταβάσεις τους «για τις γιορτές» στην Τουρκία και ιδίως στην Κωνσταντινούπολη!

Πως μπορεί να συμβαδίζουν αυτά τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα, με ένα κράτος που από την κορυφή της ιεραρχίας του τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των «στρατιωτικών αναλυτών» και «δημοσιογράφων», συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικών, Ενέργειας κλπ, μας απειλούν σε καθημερινή βάση και με περισσό θράσος, ότι «θα μας ρίξουν έναν πύραυλο Tayfun στην Αθήνα», ή «αν θέλουν θα έλθουν βράδυ» και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Και εμείς να τα παραβλέπουμε όλα αυτά και να πηγαίνουμε για «να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα» σε μία μουσουλμανική χώρα, με την τεράστια ωστόσο Βυζαντινή παράδοση, στην Κωνσταντινούπολη, που όμως την βλέπεις και σου κλαίει η καρδιά, έτσι όπως την έχουν βανδαλίσει και καταντίσει οι Τούρκοι!

Ας δούμε τι έγινε και τι εννοούμε, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2022, την παραμονή δηλαδή των Χριστουγέννων, ημέρα Σάββατο, ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) πραγματοποίησε μία παράβαση των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, στο οποίο εισήλθε δηλαδή χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, Κυριακή, μία τριάδα μαχητικών F-16 και ένα επιπλέον μεμονωμένο UAV, συνολικώς 4 αεροσκάφη, από τα οποία και τα 3 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από τις 11 παραβιάσεις του ΕΕΧ, που αναφέρθηκαν, οι τέσσερις πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά και οι υπόλοιπες επτά από το ένα και μοναδικό UAV.

Στις 26 Δεκεμβρίου, την επομένη των Χριστουγέννων, Δευτέρα και αργία, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της τουρκικής Αεροπορίας τύπου CN-235, πραγματοποίησε δύο παραβάσεις και καμία παραβίαση, δηλαδή εισήλθε δύο φορές παράνομα στο FIR Αθηνών, αλλά δεν εισήλθε στον Εθνικό Εναέριο Χώρο, παραμένοντας συνέχεια στον αντίστοιχο διεθνή, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιθανόν να βρεθεί κάποιος και να πει: «Έλα μωρέ, και τι έγινε; Για ένα αεροσκάφος ή για ένα UAV κάνουμε έτσι;»

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αλλά δεν είναι ούτε η μόνη ούτε φυσικά και η σωστή!

Γιατί έστω και ΕΝΑ αεροσκάφος να μπει, το σύστημα της ελληνικής αεράμυνας είναι σε ετοιμότητα, κινητοποιείται, και κόσμος απασχολείται. Εξάλλου ΚΑΘΕ σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ καταλήγει με τη γνωστή επωδό: «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική». Ακόμα και αν είναι ΕΝΑ αεροσκάφος. Το μόνο που αλλάζει είναι τα άρθρα και οι καταλήξεις των ονομάτων και των ρημάτων που είναι στον πληθυντικό!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα είναι σε πλήρη ετοιμότητα 24/7/365 (=24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα και 365 μέρες το χρόνο, ακόμα και τα δίσεκτα έτη)! Οι ελεγκτές αεράμυνας, οι πιλότοι και οι τεχνικοί των αεροσκαφών ετοιμότητας (readiness) στα προωθημένα αεροδρόμια, το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ. Μέχρι και οι Εκπρόσωποι Τύπου του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ και το προσωπικό τους είναι σε ετοιμότητα για να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις τους!

Και ενώ από τη μία έχουμε αυτήν την κατάσταση, από την άλλη ακούσαμε έκπληκτοι τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ3, στις Ειδήσεις των 18:00 και πιο συγκεκριμένα στις 18:40 της 26ης Δεκεμβρίου, να λέει στο ρεπορτάζ του από το τελωνείο των Κήπων του Έβρου, ότι, σύμφωνα με τα όσα του είπαν οι Τελωνιακοί στο ρεπορτάζ που έκανε, «φέτος είχαμε τη μεγαλύτερη έξοδο Ελλήνων επισκεπτών στην Τουρκία αυτή την περίοδο, από τότε που έγινε το τελωνείο»! 

Είναι δε πολύ πιθανό, οι περισσότεροι από αυτούς, όταν με το καλό θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στην Τουρκία, πλήρεις ευωχίας και…αφραγκίας, αφού θα έχουν καταθέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενισχύοντας την τουρκική αγορά και οικονομία, να αρχίσουν τη «μάχη του πληκτρολογίου» κατηγορώντας κυβέρνηση, Ένοπλες Δυνάμεις, τον Ύψιστο και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλο, για… «υποχωρητικότητα» επειδή δεν καταρρίπτουμε κανένα UAV!

“O tempora, o mores” (=Ω καιροί, ω ήθη) που έλεγαν και οι αρχαίοι Λατίνοι!

«Ιχνηλάτης »

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ