Ρούλα Πισπιρίγκου: Διακόπηκε για τις 31 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

 
pispirigkou

Ενημερώθηκε: 11/01/23 - 13:43

Για τις 31 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, καθώς είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία με την απολογία της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Το δικαστήριο που δικάζει την 34χρονη κατηγορούμενη για την πρωτότοκη κόρης της, ανέβηκε το μεσημέρι στην έδρα, όπως είχε συμφωνηθεί από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η δίκη για τη Τζωρτζίνα, και προχώρησε σε διακοπή της συνεδρίασής του εφόσον δεν μπορούσε να παραστεί η προσωρινά κρατούμενη κατηγορουμένη και ο συνήγορός της. Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η επόμενη δικάσιμος θα διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου, στις 10:30, ενώ όρισε και άλλες δικασίμους για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Φεβρουάριο οι ημέρες που δεσμεύονται για τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είναι στις 7, 15, 17, 22, 23, 24 και 28. Για τον Μάρτιο ορίζονται δικάσιμοι για τις 3, 6, 8, 9, 10, 16, 17, 28, 29 και 30.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί η απολογία της 34χρονης για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η κατηγορουμένη παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό και η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται στο στάδιο των ερωτήσεων της ανακρίτριας επί όσων ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου και όσων επικαλείται μέσω του υπομνήματός της. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ανακριτικό γραφείο, η 34χρονη θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Προφυλακίσεων και θα ακολουθήσει διάσκεψη εισαγγελέα και ανακρίτριας ως προς την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης.

Οι βασικοί άξονες της υπερασπιστικής της γραμμής είναι ότι είναι αθώα και ότι τα παιδιά της δεν δολοφονήθηκαν.

Η 34χρονη αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα που κάνει λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου για τα μικρότερα παιδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ