Στην κηδεία του τέως βασιλιά με τη σύζυγό του ο Αντώνης Σαμαράς

 
σαμαρα

Ενημερώθηκε: 15/01/23 - 18:33

Το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσει αύριο το πρωί, μαζί με τη σύζυγό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης περίπου στις 10:15 το πρωί ενω δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρωην πρωθυπουργος με τη Γεωργία Σαμαρά θα παραμείνουν στη Μητρόπολη Αθηνών και για τη νεκρώσιμο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ώρα 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Υπενθυμιζεται οτι ο κ.σαμαρας σε προσφατη δηλωση του για τον θανατο του τεως βασιλια Κωνσταντινου ειχε πει μεταξυ άλλων:" Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι - ούτε μπορεί να είναι - πολιτική είδηση... Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα. Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως - πέρα από την ανθρώπινη πλευρά - έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους".

Γιώργος Κουμουτσάκος: Γιατι θα παραστω στην κηδεία

Επίσης τους λόγους για τους οποίους προτίθεται να παραστεί αύριο στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εξηγεί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «για την Ελλάδα, ο θεσμός της βασιλείας από το δημοψήφισμα του 1974 ανήκει στην Ιστορία και κρίνεται από την Ιστορία», υπερασπίζεται τη «δύσκολη απόφαση που με σωφροσύνη πήρε η Κυβέρνηση» και εξαπολύει βολές κατά της Αριστεράς που, όπως αναφέρει, «ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί».

«Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη» προσθέτει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ