Εκλογές στην Τουρκία: Όλα δείχνουν Ερντογάν - Θα χρειαστεί δεύτερο γύρο; - LIVE η ροή των αποτελεσμάτων

 
turkey elections result erdogan

Ενημερώθηκε: 14/05/23 - 23:11

Με καταμετρημένο το 83,75% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 50,41% με την τάση να είναι ελαφρώς πτωτική. Και το ερώτημα πλέον είναι ο «χαλκέντερος» Ερντογάν που καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις δημοσκοπήσεις ήταν πίσω από τον Κιλιτσντάρογλου, θα χρειαστεί το δεύτερο γύρο ή θα εκλεγεί σήμερα πρόεδρος της Τουρκίας για μία ακόμη φορά.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για υποβολή ενστάσεων στα εκλογικά κέντρα όπου προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τη ροή των αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία ξεπέρασε το 93%. Στις εκλογές του 2018 το ποσοστό είχε φτάσει το 86%.

Τα πάντα δείχνουν ότι οδεύουμε προς δεύτερο γύρο

Ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι το κατά πόσο ο Τούρκος πρόεδρος θα υπερβεί τον πήχυ του 50%. Με άλλα λόγια, αν ο Ερντογάν θα εκλεγεί πρόεδρος από απόψε ή θα υπάρχει δεύτερος γύρος.

Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου σε αντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη βιασύνη της αντιπολίτευσης να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εκλογών -ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση- ως «σφετερισμό της βούλησης των πολιτών».

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά τα αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

Ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε στο Twitter: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε» καθώς προειδοποίησε ότι όλα τα ψηφοδέλτια πρέπει να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ