Κομισιόν: Μεγάλη νίκη η τεράστια συμμετοχή των Τούρκων ψηφοφόρων

 
ursula

Ενημερώθηκε: 15/05/23 - 14:51

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την τεράστια συμμετοχή των Τούρκων πολιτών στις χθεσινές εκλογές και μάλιστα, η πρόεδρος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τη χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη νίκη της χθεσινής αναμέτρησης. Τόσο η Κομισιόν όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για εμάς. Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές είναι πράγματι καλά νέα. Είναι καλά νέα γιατί στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Τούρκοι πολίτες ασκούν τα δημοκρατικά τους καθήκοντα και πηγαίνουν να ψηφίσουν, ενώ συγχρόνως σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη της χθεσινής μέρας» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ ενόψει της κοινής συμμετοχής τους στη σύνοδο των G7 αυτή την εβδομάδα.

«Οι εκλογές είναι ακόμα ανοιχτές, θα πρέπει να περιμένουμε τον δεύτερο γύρο. Παρακολουθούμε στενά τις σχετικές ανακοινώσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών» προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για την πρόθεσή του να «ξεπαγώσει» τις ενταξιακές συνομιλίες της Ε.Ε – Τουρκίας.

«Επρόκειτο για μια σημαντική στιγμή» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ για την αξιοσημείωτη συμμετοχή των Τούρκων πολιτών στις εκλογές, ενώ προσέθεσε και εκείνος «ας περιμένουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ