Συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα 8 μέτωπα και τα πρόσωπα με κεντρικό ρόλο

 
suriza

Ενημερώθηκε: 29/05/23 - 12:33

Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα 29 Μαϊου, στις 13:30, η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», στο Αιγάλεω, σε μία συμβολική πολιτική κίνηση, καθώς πρόκειται για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, την οποία έχασε πριν 8 μέρες, παρότι το 2019 ήταν πρώτος με εντυπωσιακό ποσοστό τότε.

Είναι μια προσπάθεια είναι να αναδειχθούν τα κεντρικά προγραμματικά σημεία, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διεξαχθεί η σύγκρουση προς τις κάλπες. Η επιλογή των προσώπων, που συνθέτουν την επιτροπή είναι απολύτως ενδεικτική και δηλωτική των διαθέσεων αυτών.

Πρόκειται κυρίως για 7 σημεία, για τα οποία κεντρικό ρόλοαναλαμβάνουν συγκεκριμένα στελέχη με, κατά τεκμήριο, την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Σημείο πρώτο η οικονομία: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και για λίγο και υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης (της δημοσιονομικής εξυγίανσης για την έξοδο από τα μνημόνια), ο άλλοτε υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, με την αξιοσημείωτη επίδοση στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, η καθηγήτρια πληροφορικής Μακρίνα Βιόλα Κώστη.

Σημείο δεύτερο, το Ασφαλιστικό και η σχέση με τους Ελεύθερους επαγγελματίες: Τη «διόρθωση» της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την έδωσε στα μάτια των εργαζομένων (και συνταξιούχων) ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλαμβάνουν να κάνουν ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Χάρης Μαμουλάκης.

Σημείο τρίτο, η προστασία της πρώτης κατοικίας: Ούτε σε αυτό το πεδίο κατάφερε να πάει τη συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Τώρα ελπίζει να τα καταφέρει με τον δικηγόρο Δημήτρη Λυρίτση, ο οποίος έχει έντονη δράση για τα δικαιώματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αξιοποίηση του νόμου Κατσέλη.

Σημείο τέταρτο, τα εργασιακά δικαιώματα: ΗΚουμουνδούρου προσδοκά ότι με την Έφη Αχτσιόγλου απαλλαγμένη από το κυνήγι του σταυρού, θα καταφέρει να αναδείξει τις «μεροληπτικές και νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές» ρυθμίσεις Χατζηδάκη, σε αυτό το μέτωπο.

Σημείο πέμπτο, η Υγεία: Η αποστολή να καταδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δημόσια υγεία έχει ανατεθεί στην Αθηνά Λινού, την επιφανή και αναγνωρισμένη επιδημιολόγο, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής την προπερασμένη Κυριακή. Πρόκειται για τα πιο τρωτά μέτωπα της γαλάζιας διακυβέρνησης, που όμως πέρασε στα ψιλά της προεκλογικής περιόδου.

Σημείο έκτο, το ενεργειακό: Παρότι οι καταναλωτές πλήρωσαν σπασμένα και σπασμένα την τελευταία διετία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να περάσει ουσιαστικά κανέναν μήνυμα και καμία πρότασή του. Ο Νίκος Φαραντούρης και η Τζένη Λειβαδάρου έχουν πλέον το βάρος να μιλήσουν για τα θέματα.

Σημείο έβδομο, το ψηφιακό κράτος: Η Διάνα Βουτυράκου, που θεωρείται το παιδί θαύμα της Ρομποτικής θα προσπαθήσει να αντιπαρατάξει μία ορθολογική προσέγγιση και ένα σοβαρό επιστημονικό λόγο, απέναντι στην κυριαρχία της ΝΔ στο συγκεκριμένο πεδίο.

Το τελευταίο, αλλά όχι έσχατο από άποψη πολιτικής σημασίας, σημείο στο οποίο δίνει προσοχή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα αμυντικά θέματα και η προστασία των συνόρων. Ο πρώην υπουργός Άμυνας και άλλοτε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ευάγγελος Αποστολάκης, αναλαμβάνει να «φτιάξει» την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα με την ένταξη του μετανάστη Νικόδημου Μάινα Κινούα στην επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει και την προσήλωσή του στην ένταξη της δεύτερης γενιάς μεταναστών στην ελληνική κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

(Με πληροφορίες από το ieidiseis.gr)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ