Σεισμός στην Αταλάντη: Ζημιές σε σπίτια και εκκλησίες σε χωριά της Λοκρίδας

 
<script src="https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js"></script> <glomex-player   data-integration-id="40599z13k80ce6md"   data-playlist-id="v-ct7ex2tp11d5"> </glomex-player> <script type="application/ld+json"> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Σεισμός στην Αταλάντη - Αισθητός και στην Αττική","description":"Οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, θεωρώντας ότι ξύπνησε το ρήγμα της Αταλάντης, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει π

Ενημερώθηκε: 08/06/23 - 21:44

Κλιμάκια της περιφέρειας Στερεάς ελέγχουν σπίτια στον Έξαρχο και το Καλαπόδι Φθιώτιδας, τα γειτονικά χωριά, την Αταλάντη ακόμη και περιοχές της Βοιωτίας μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας ακόμη και την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Καλαπόδι και στον Έξαρχο υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια και στις εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καλαπόδι) και Αγίου Γεωργίου (Έξαρχου). Καταγράφονται επίσης ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Προφήτη Ηλία Βοιωτίας αλλά και σε σπίτια.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας καθώς και της 7ης ΕΜΑΚ.

Κάτοικοι στην περιοχή της Λοκρίδας, όπως δηλώνουν βγήκαν στον δρόμο αρχικά και στη συνέχεια, κατέβηκαν στην παραλία υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ