Έφερνε από το Βέλγιο στην Αθήνα “μαγικά μανιτάρια” για τα στέκια των τοξικομανών (ΦΩΤΟ)

 
Έφερνε από το Βέλγιο στην Αθήνα “μαγικά μανιτάρια” για τα στέκια των τοξικομανών (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 23/11/16 - 17:21

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ένας 39χρονος Έλληνας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο δράστης κατελήφθη μέσα σε ταχυδρομείο στο Γαλάτσι, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε ταχυδρομικό δέμα, που είχε αποσταλεί από το Βέλγιο, με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα περιείχε ποσότητα μανιταριών ψιλοκυβίνης, βάρους 218 γραμμαρίων.

Η ψιλοκυβίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται γρήγορα σε ψιλοκίνη, η οποία έχει παρόμοιες ψυχοτρόπες ιδιότητες με το LSD, τη μεσκαλίνη και το DMT. Οι επιδράσεις της στον οργανισμό περιλαμβάνουν την ευφορία, τις οπτικές παραισθήσεις, την αλλαγή της αντίληψης, τη μεταβολή της αίσθησης του χρόνου. Πιθανές δυσάρεστες παρενέργειες της ψιλοκυβίνης είναι η ναυτία και οι κρίσεις πανικού...

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα την ανωτέρω ποσότητα την προόριζε για περαιτέρω διακίνηση στις πιάτσες των τοξικομανών. Επιπλέον, από την έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 23 γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σχετικά Θέματα:

Συνελήφθη 38χρονος για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες και ενήλικες σε περιοχές γύρω από το Γαλάτσι