«Παρών» η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία για «13η σύνταξη»

 
«Παρών» η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία για «13η σύνταξη»

Ενημερώθηκε: 15/12/16 - 11:25

Της Ευτυχίας Αδηλίνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεών της ΝΔ για τη στάση της στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη, προ ολίγου έκανε την ακόλουθη δήλωση από τις Βρυξέλλες.

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προσανατολίζεται στο να καταγγείλει τις πρωθυπουργικές μεθοδεύσεις και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και να ψηφίσει «Παρών».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ήταν εκ του πονηρού, για να εκθέσει και τη ΝΔ στα μάτια των δανειστών και να την κάνει συνυπεύθυνη και ως εκ τούτου λένε οι πληροφορίες η ΝΔ δεν θα συναινέσει στις μεθοδεύσεις Τσίπρα.

Ήδη, από το πρωί τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του ΕΛΚ, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης που, προ ημερών, πρώτος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΑΠΕ είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να ψηφίσει ΝΑΙ σήμερα και μετά την αιφνίδια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τελικά η ΝΔ την τροπολογία για το επίδομα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα Τσίπρα για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για προεκλογικό πυροτέχνημα, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα αυτά δεν είναι η βέλτιστη επιλογή.

«Όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση. Κι ο Κυριακός Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει το Σάββατο στη Βουλή (στον προϋπολογισμό του 2017) ότι "ελπίζω πως αυτό που κάνετε με το επίδομα δεν θέτει σε κίνδυνο την διαπραγμάτευση"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε live από τη Βουλή τη μάχη για τη «13η σύνταξη» μετά το μπλόκο των δανειστών

ΚΑΙΡΟΣ 15/12/2016: Επιδείνωση με βροχές και χιόνια

Χριστούγεννα 2016: Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

Στάση εργασίας σήμερα στον ΟΑΕΔ

Χτύπημα στη διακίνηση κοκαΐνης από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού