Καιρός: Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και το Σάββατο – Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα

 
καιρος συννεφιασμενος

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 27/05/25 - 14:44

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο, αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς.

Επισυνάπτει μάλιστα χάρτη του Meteoalarm όπου παρουσιάζεται η πορεία των φαινομένων.

Ο κ. Κολυδάς επισημαίνει, ωστόσο, ότι μετά το Σάββατο, αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-05-2025

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-05-2025

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, τα ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας και τις βραδινές ωρες στις Σποράδες και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-05-2025

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-05-2025

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, τη κεντρική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ενώ τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη θα διατηρηθούν και την νύχτα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-06-2025

Στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ