Άνοιξε εκ νέου το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και δέχεται τους επισκέπτες του!

 
μουσειο σφαγής διστόμου

Ενημερώθηκε: 26/09/25 - 17:52

Άνοιξε εκ νέου πριν λίγες μέρες το ανακαινισμένο κτιριακά και υπό συνεχή εμπλουτισμό με εκθέματα, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στη Μαρτυρική πόλη του Διστόμου, που άρχισε ξανά να δέχεται επισκέπτες, είτε μεμονωμένους, είτε σε ομάδες, που είναι αφιερωμένο στους 228 σφαγιασθέντες Διστομίτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944 και αποτυπώνει ως «ζωντανός, αδιάψευστος μάρτυρας» τα εγκλήματα του Ναζισμού κατά της ανθρωπότητας!

Παρόλο που σε όλη την διάρκεια της ανακαίνισης οι επισκέπτες – προσκυνητές τιμούσαν τους νεκρούς και την θυσία τους στο λόφο του Μαυσωλείου όπου βρίσκεται το οστεοφυλάκιο των Θυμάτων, συμβολικά η νέα περίοδος «ξεκίνησε» την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025 με την επίσκεψη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ ΛΑΜΙΑΣ και αρκετών μεμονωμένων που παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ της Σφαγής και τα σχόλια της αρμόδιας Ιστορικού – Αρχαιολόγου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, κάτι που συνδυάζουν πολλοί εκδρομείς- προσκυνητές, λόγω εγγύτητας.

Παράλληλα, εν όψει της επετείου της Εθνικής Εορτής για το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στον ιταλικό φασισμό την 28η Οκτωβρίου 1940, πολλά σχολεία από διάφορες περιοχές έχουν αρχίσει να κλείνουν ημερομηνίες για εκπαιδευτικές επισκέψεις και βιωματικές δράσεις.

Όποιοι ενδιαφέρονται, άτομα ή σύλλογοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Μουσείου στα τηλέφωνα 2267 350130, 2267350122, 2267350104 και στο Ε-mail : [email protected]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ