Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβίαση της συμφωνίας από τη Χαμάς: Κλείνει προσωρινά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα και περιορίζει τη βοήθεια

 
ραφα

Ενημερώθηκε: 14/10/25 - 18:17

Το Ισραήλ αποφάσισε να μην ανοίξει ξανά το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου αύριο, όπως απαιτούσε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Χαμάς για την αποτυχία της να τηρήσει τη δέσμευσή της να επιστρέψει τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων που εξακολουθεί να κρατά στη Λωρίδα.

Το Ισραήλ θα μειώσει επίσης την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που ρέει προς τη Γάζα, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από εκτιμήσεις Ισραηλινών αξιωματούχων άμυνας ότι η Χαμάς δεν έχει καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες για να επιστρέψει τις σορούς των υπόλοιπων ομήρων.

Χθες, η Χαμάς απελευθέρωσε 20 ζωντανούς ομήρους και μετέφερε τις σορούς τεσσάρων νεκρών ομήρων, ενώ 24 σοροί παραμένουν ακόμη στη Γάζα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ