Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάσιμου ξυλοδαρμού 30χρονου άνδρα έξω από νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα. Πρόκειται για τα δύο αδέλφια και τον πυγμάχο, οι οποίοι είχαν παραδοθεί στις αρχές το βράδυ της Τρίτης.
Αντίθετα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται –σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας– να καταγράφεται σε βίντεο να καταφέρει επανειλημμένες κλωτσιές στο κεφάλι του θύματος, τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στο έδαφος.
Η δικαστική απόφαση ελήφθη μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαδικασίας για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική αντίδραση.
Η έρευνα συνεχίζεται, με τις δικαστικές αρχές να αξιολογούν το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού και των καταθέσεων, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι ρόλοι και ο βαθμός εμπλοκής κάθε κατηγορουμένου στον θανάσιμο ξυλοδαρμό.