Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα εξετάζει τις αντιφάσεις μεταξύ των δηλώσεων της Τεχεράνης και των τεχνικών στοιχείων που διαθέτει.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους τεχνικά δεδομένα σχετικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων και ότι τα στοιχεία αυτά τίθενται υπόψη των Ιρανών αξιωματούχων, προκειμένου να διευκρινιστούν οι ανακολουθίες που, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, προκύπτουν.
Ο Χακάν Φιντάν αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Όπως δήλωσε, η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για τις κινήσεις της ισραηλινής ηγεσίας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενδέχεται να οδηγήσει την περιοχή σε νέα αιματοχυσία, με πρόσχημα την καταπολέμηση της Χεζμπολάχ.
Παράλληλα, επέκρινε την απόφαση για το κλείσιμο του τεμένους Αλ-Άκσα για τους πιστούς, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη εξέλιξη που, όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει νέα ένταση και οργή στην περιοχή.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Τουρκία θα αντισταθεί σε κάθε είδους προκλήσεις στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση ώστε η χώρα να μην παρασυρθεί σε περαιτέρω κλιμάκωση.