Γάζα: Οι IDF ισοπέδωσαν το αρχηγείο της Ναυτικής Αστυνομίας της Χαμάς – Νεκρός διοικητής της οργάνωσης

 
ισραηλινη επιθεση στη γαζα

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 09/06/26 - 10:13

Σε ένα καίριο πλήγμα κατά των υποδομών της Χαμάς στη νότια Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), στοχεύοντας το κεντρικό αρχηγείο της Ναυτικής Αστυνομίας της οργάνωσης στην περιοχή της Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελούσε ορμητήριο για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων και της επικράτειας του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξουδετερώθηκαν αρκετά στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στο σημείο, μεταξύ των οποίων και ο Ισμαήλ αλ-Λαχάμ, ο οποίος ήταν διοικητής επιχειρησιακού πυρήνα της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Παράλληλα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας εντάθηκαν οι επιχειρήσεις στη νότια Γάζα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την καταστροφή τριών αποθηκών οπλισμού της Χαμάς. Τα όπλα αυτά, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή. Από την πλευρά τους, οι IDF υπογραμμίζουν ότι πριν από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών εφαρμόστηκαν ειδικά πρωτόκολλα για την προστασία των αμάχων, τα οποία περιελάμβαναν έγκαιρες προειδοποιήσεις προς τον τοπικό πληθυσμό, συνεχή εναέρια παρακολούθηση του πεδίου και χρήση πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ