Ξέσπασμα Τραμπ για τους επικριτές της συμφωνίας με το Ιράν: «Είναι ζηλιάρηδες, κακοί ή χαζοί»

 
DONALD TRUMP

Ενημερώθηκε: 18/06/26 - 12:03

Με ιδιαίτερα οξύ ύφος απάντησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στην κριτική που δέχεται διεθνώς για το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε με το Ιράν, υπερασπιζόμενος τη συμφωνία και τα αποτελέσματά της.

Μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να συνδέσει τη συμφωνία με τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές, υποστηρίζοντας ότι η αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.

«Αυτοί οι ανόητοι, που νομίζουν ότι δεν έχω υπάρξει αρκετά σκληρός με το Ιράν, την ίδια στιγμή που το Χρηματιστήριο μόλις κατέγραψε ιστορικό υψηλό και οι τιμές του πετρελαίου κατρακυλούν, είναι είτε ζηλιάρηδες, είτε κακοί άνθρωποι, είτε χαζοί», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ κατέληξε στην ανάρτησή του με το γνωστό πολιτικό σύνθημά του, γράφοντας: «Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ

«Αυτοί οι ανόητοι, που νομίζουν ότι δεν έχω υπάρξει όσο σκληρός έπρεπε με το Ιράν, την ίδια στιγμή που το Χρηματιστήριο μόλις κατέγραψε ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ και οι τιμές του πετρελαίου "κατρακυλούν", είναι είτε ζηλιάρηδες, είτε κακοί άνθρωποι, είτε χαζοί. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!!! Πρόεδρος DJT»

Η τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, η οποία προβλέπει παύση των εχθροπραξιών και ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ