Οι δύο άξονες Μητσοτάκη: Κανόνες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ψηφιοποίηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ

 
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/07/26 - 16:54

Στις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και την εσωτερική οργάνωση της παράταξης εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μποδοσάκη.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να παρουσιάσουν αναλυτικά στοιχεία για τις πρόσφατες πληρωμές προς τους παραγωγούς.

Τελεσίγραφο ενός μηνός για παραιτήσεις στην Αυτοδιοίκηση

Το πιο ισχυρό πολιτικό μήνυμα της ομιλίας αφορούσε τα κριτήρια συγκρότησης των ψηφοδελτίων για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε έναν ξεκάθαρο και αυστηρό κανόνα για τα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (β' βαθμού) που επιθυμούν να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή: οφείλουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από τα αυτοδιοικητικά τους αξιώματα μέσα στον επόμενο μήνα.

Όπως εξήγησε, η ανανέωση του κόμματος είναι δεδομένη, αλλά οφείλει να γίνεται με όρους υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας για όλους τους υποψηφίους.

Ικανοποίηση για το νέο σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ

 Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας με δόση χιούμορ ότι οι εντατικές προσπάθειες του Κωστή Χατζηδάκη απέδωσαν καρπούς. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η μετάβαση στο νέο ψηφιακό σύστημα επέλυσε τα περισσότερα τεχνικά προβλήματα, οδηγώντας στην πιο έγκυρη και διαφανή πληρωμή που έχει καταγραφεί.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι αυστηροί έλεγχοι περιόρισαν τις παρατυπίες, με αποτέλεσμα τα κονδύλια που εξοικονομήθηκαν να κατευθυνθούν στους πραγματικούς παραγωγούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είδαν υψηλότερα ποσά στους λογαριασμούς τους από τα αναμενόμενα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ