Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν Παιδεία και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης. Στην πρωτεύουσα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στα Προπύλαια, ενώ ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνει κλειστός από τις 9:30 το πρωί, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, προβάλλοντας αιτήματα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.
Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από τις 10:00 έως τις 14:00
Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις σημερινές κινητοποιήσεις διευκολύνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα μαθητών και φοιτητών, τονίζοντας:
«Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των φοιτητών που διεκδικούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, στις σπουδές και στη ζωή που τους αξίζουν».
Κλείνει στις 9:30 ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»
Λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9:30 το πρωί, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του σταθμού, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.
Οι επιβάτες που πρόκειται να μετακινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας καλούνται να λάβουν υπόψη την αλλαγή στη λειτουργία του Μετρό.