Τραγωδία στο Μπρούκλιν: Έξι νεκροί και εννέα τραυματίες από καταστροφική πυρκαγιά σε πολυκατοικία

 
Τραγωδία στο Μπρούκλιν: Έξι νεκροί και εννέα τραυματίες από καταστροφική πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Ενημερώθηκε: 05/11/26 - 17:43

Τραγικό απολογισμό με έξι νεκρούς και εννέα τραυματίες άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε πολυκατοικία στην περιοχή Σάνσετ Παρκ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η φωτιά ξεσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες (περίπου στις 01:40 τοπική ώρα) και επεκτάθηκε ταχύτατα, τυλίγοντας στις φλόγες τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου πριν από την άφιξη των διασωστών. Στην ευρεία επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 230 πυροσβέστες και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά στον χώρο του συμβάντος, ενώ ακόμη δύο υπέκυψαν αργότερα στα βαρύτατα τραύματά τους. Ανάμεσα στους εννέα τραυματίες βρίσκονται έξι πολίτες —με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση— καθώς και τρεις πυροσβέστες.

Στο σημείο κλήθηκε και ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών λόγω της παρουσίας μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κτίριο, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αν το συγκεκριμένο στοιχείο σχετίζεται με την έναρξη της φωτιάς. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ