Ο Τραμπ τρομάζει τον Στίβεν Χόκινγκ

 
Ο Τραμπ τρομάζει τον Στίβεν Χόκινγκ

Ενημερώθηκε: 20/03/17 - 09:30

Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει τον διάσημο κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ να νιώθει άβολα, καθώς δεν γνωρίζει αν θα μπορέσει να επισκεφθεί και πάλι τις ΗΠΑ για να συνομιλήσει με άλλους επιστήμονες.

Χαρακτηριστικά ο Βρετανός αστροφυσικός ανέφερε: «Θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά τις ΗΠΑ και να συνομιλήσω με άλλους επιστήμονες, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος εκεί».

Η περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ που δείχνει να μην πιστέυει στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, ανησυχεί επίσης τον 75χρονο επιστήμονα που έχει τιμηθεί και με το αμερικανικό επιστημονικό μετάλλιο του Φραγκλίνου, σημειώνοντας πως «η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και ένας που μπορούμε να προλάβουμε».

Παράλληλα ο Στίβεν Χόκινγκ σημείωσε την αυταρχική στροφή της κυβέρνησης Τραμπ τονίζοντας πως «Ο Τραμπ εκλέχθηκε από ανθρώπους που ένιωσαν αποξενωμένοι από την κυβερνώσα ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης. Η προτεραιότητά του θα είναι να ικανοποιήσει το εκλογικό σώμα του, που δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε καλά πληροφορημένο».

Ο Χόκινγκ χαρακτήρισε, από την άλλη, ελπιδοφόρο γεγονός την ανάδυση τόσων πολλών γυναικών, όπως η Τερίζα Μέι και η 'Ανγκελα Μέρκελ, σε θέσεις εξουσίας στη δημόσια ζωή.

Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος με την προοπτική της αποστολής μικροσκοπικών ρομπότ στο διάστημα για την εξερεύνηση εξωπλανητών που μοιάζουν με τη Γη. Όπως είπε, το σύστημα των επτά «γήινων» εξωπλανητών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, βρίσκεται σε απόσταση 39 ετών φωτός.

«Με την τωρινή τεχνολογία» επεσήμανε «δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τόσο μακριά. Το καλύτερο που μπορούμε να οραματιζόμαστε, είναι ρομποτικά νανοσκάφη, που θα ωθούνται από γιγάντια λέιζερ και θα φθάνουν το 20% της ταχύτητας του φωτός. Τέτοια σκάφη που θα ζυγίζουν μόνο λίγα γραμμάρια, θα χρειασθούν περίπου 240 χρόνια για να φθάσουν στον προορισμό τους και να μας στείλουν πίσω εικόνες. Είναι κάτι εφικτό και νιώθω μεγάλο ενθουσιασμό γι' αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοψήφισμα για τα νησιά του Αιγαίου που... δήθεν έχουμε αρπάξει θέλουν οι Τούρκοι

Γαλλία: Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί

Γαλλικές εκλογές: Πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων