Η Τουρκία προκαλεί και πάλι την Γερμανία με πρωτοφανή απαγόρευση

 
Η Τουρκία προκαλεί και πάλι την Γερμανία με πρωτοφανή απαγόρευση

Ενημερώθηκε: 15/05/17 - 16:15

Αυξάνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Γερμανία η Τουρκία μετά την χορήγηση ασύλου από τις γερμανικές Αρχές σε Τούρκους πραξικοπηματίες. Στο νέο «επεισόδιο» η Άγκυρα απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν 250 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ιντσιρλικ.

Η αιτιολογία της τουρκικής πλευράς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ήταν η απόφαση της Γερμανίας να δώσει άσυλο σε στρατιωτικούς που κατηγορούνται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016. Όπως δήλωσε ο Μάρτιν Σάιφερ «η Άγκυρα πιθανότατα συνδέει τις ανεξάρτητες αποφάσεις των γερμανικών αρχων με τα μέλη του στρατού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως η άρνηση της Τουρκίας είναι «απαράδεκτη» και προειδοποιεί πως η Γερμανία θα μετακινήσει τους στρατιώτες της, αναζητώντας «εναλλακτικές τοποθεσίες για τους στρατιώτες που αποτελούν μέρος μιας πολυεθνικής συμμαχίας ενάντια στην τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους».

Η Ιορδανία έσπευσε άμεσα να εκμεταλλευτεί το περιστατικό κάνοντας άνοιγμα προς την Γερμανία σημειώνοντας πως μπορεί να προσφέρει τις «καλύτερες συνθήκες».

Το ίδιο περιστατικό συνέβη και πέρσι όταν το Γερμανικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούτιν: Κατηγορηματικά αντίθετος στο να ενταχθεί η Βόρεια Κορέα στη λέσχη των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα

Οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης απέσπασαν περισσότερα από 42.000 δολάρια

Φρίκη στην Ινδία! Βίασαν ομαδικά μια 23χρονή και μετά της έλιωσαν το κεφάλι!