Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού προκαλεί αντιδράσεις πριν καν υπογράψει! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού προκαλεί αντιδράσεις πριν καν υπογράψει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 06/06/17 - 12:06

Η αλήθεια είναι πως ο Μπέσνικ Χάσι δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού για τη θέση του προπονητή, καθώς το όνομα του δεν είχε ακουστεί καθόλου τους προηγούμενους μήνες όπου οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν τον διάδοχο του Τάκη Λεμονή.

Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός κυνήγησε ο νέος προπονητής να προέρχεται από μεγάλη αγορά. Γι αυτό και έριξαν τα δίχτυα πρώτα σε Ισπανία και Γαλλία ενώ έκαναν και διερευνητικές επαφές σε Πορτογαλία. Ο Ρεμί Γκάρντ ήταν ο πρώτος υποψήφιος που φάνηκε να κάνει ισχυρό κλίκ στον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά η δυσκολία του Γάλλου να κάνει το βήμα προς πάγωσε τα όνειρα του προέδρου των ερυθρολεύκων.

Μετά τον Γκαρντ, δεν προχώρησε ούτε η επιχείρηση Γκαλτιέ της Σεντ Ετιέν, ο οποίος έπρεπε να μείνει ανενεργός για ένα διάστημα και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να τον περιμένει, ενώ ο Φιλίπ Μοντανιέ δεν πέρασε με επιτυχία τις περσινές εξετάσεις στη Νότιγχαμ, οπότε ευθύς εξαρχής η υποψηφιότητά του δεν συγκέντρωνε σοβαρές πιθανότητες.

Επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον Ολυμπιακό

Τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε ο Μπέσνικ Χάσι, μιλώντας στην ιστοσελίδα «hln.be», με τους Βέλγους να αναφέρουν πως ο 45χρονος προπονητής θα έρθει την Τρίτη (6/6) στην Αθήνα, για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με τους πρωταθλητές.

«Όταν μίλησα με τον πρόεδρο, μου είπε δύο λόγους, για τους οποίους θα ήθελε να αναλάβω τον Ολυμπιακό», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπέσνικ Χάσι, όπου στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε να τον πείσει να αναλάβει την Νότινγκαμ Φόρεστ την περασμένη σεζόν.

Για να συνεχίσει ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ και της Λέγκια: «Την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο ξανά. Ποντάρει στην εμπειρία που είχα στη Λέγκια (σ.σ. την οδήγησε στους ομίλους του CL), αλλά και στην Άντερλεχτ, όπου κάναμε μία καλή ευρωπαϊκή πορεία. Ο δεύτερος λόγος είναι πως θεωρεί ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στη μεγάλη πίεση. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο πρέπει να είναι πρωταγωνιστής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και να έχει καλές παρουσίες στην Ευρώπη. Στην Άντερλεχτ κάτι αντίστοιχο γίνεται. Γι’ αυτό, θα είναι μία ωραία πρόκληση τα προκριματικά, στα τέλη Ιουλίου».

Ποιος είναι ο Χάσι

Γεννημένος στο Κόσοβο στις 19/12/1971, ο Χάσι έκανε καριέρα κυρίως στο Βέλγιο με Άντερλεχτ, Λόκερεν και Σερλκ Μπριζ, ενώ υπήρξε διεθνής με την Αλβανία (47 συμμετοχές, 2 γκολ).

Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή το 2008 στην αγαπημένη του Άντερλεχτ και παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι το 2014. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, μετά την απόλυση του Φαν Ντεν Μπρομ, κατακτώντας τον τίτλο στα πλέι οφ, αν και η Άντερλεχτ μπήκε με μειονέκτημα τεσσάρων πόντων στη διαδικασία.

Τις επόμενες δυο σεζόν ο Χάσι απέτυχε να διεκδικήσει τον τίτλο και γι' αυτό απολύθηκε τον Μάιο του 2016. Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψε στην Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά και εκεί δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να απολυθεί μόλις τον Σεπτέμβριο του 2016 μετρώντας 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Από τότε παραμένει χωρίς ομάδα.

Η προϊστορία του Χάσι με τον Ολυμπιακό

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αντιμετωπίσει δυο φορές τον Χάσι ως αντίπαλο προπονητή. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-2016 στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε ο Χάσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην παράταση (από μία νίκη η κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια με 1-0), με τον Ατσαμπόνγκ να σκοράρει δυο φορές (103', 111') στο "Καραϊσκάκης" και να στέλνει τους Βέλγους στους "16" της διοργάνωσης.

Αντιδράσεις για την πρόσληψη Χάσι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Η επιλογή των πρωταθλητών Ελλάδας, βρίσκει αντίθετους τους οργανωμένους των "ερυθρολεύκων", που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χθεσινή εκπομπή τους "Άντε γεια".

Μετά το 17:40 τα «δηλητηριώδη» σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολυτάραχη ζωή του Τιοτέ που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή

Στην τελική ευθεία η Εθνική Ελλάδος για την μάχη με την Βοσνία

Το «τρολάρισμα» του Ρονάλντο στον Μέσι (ΦΩΤΟ)