Αλ. Τσίπρας: Ο Γ. Βαρουφάκης ήταν η κατάλληλη επιλογή τότε για το υπ. Οικονομικών

 
Τι είπε πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ενημερώθηκε: 24/07/17 - 14:51

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη βρετανική εφημερίδα Guardian περιελάμβανε ένα μεγάλο μέρος αυτοκριτικής του πρωθυπουργού για τα λάθη τα οποία έκανε στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του. Παράλληλα όμως φάνηκε πως ο πρωθυπουργός έχει κόψει κάθε δεσμό με τον πρώην αγαπημένο του υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Γερούν Ντάισελμπλουμ

Μια σχέση η οποία δείχνει να έχει τελειώσει με τόσο πάταγο όσο και το περίφημο... «ουαου» του τότε στην παρθενική τους συνάντηση.

αποκαλύψεων

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην επεκτάθηκε στο ζήτημα του Γιάνη Βαρουφάκη και των του, αλλά δεν αρνήθηκε να σχολιάσει δύο σημεία.

Στην αρχή της συνέντευξης ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε το λάθος του στην επιλογή προσώπων σε καίριες θέσεις. Όμως ακόμη και τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θεωρείται λάθος επιλογή για τον Αλέξη Τσίπρα. Αντιθέτως για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε πως ο περίφημος οικονομολόγος ήταν λάθος πρόσωπο, και σημείωσε πως ο τέως υπουργός Οικονομικών «ήταν η κατάλληλη επιλογή για την στρατηγική επιλογή "συγκρουσιακής πολιτικής" που είχε επιλέξει τότε η κυβέρνηση.

χώρα

Παρόλα αυτά το πλάνο που παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό για την περίπτωση που η αναγκαζόταν να γυρίσει στην δραχμή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ήταν τόσο ασαφές που δεν αξίζει να το συζητάμε καν».

δανειστές

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα, δεν θέλησε να αποδώσει στον τέως υπουργό Οικονομικών τα σκληρότερα μέτρα που επέβαλλαν οι , εξαιτίας του «chicken game» που είχε επιχειρήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία με διαφορετικό τρόπο, επιτρέπει στον εαυτό του να το πει» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε πως «ίσως θα έρθει η στιγμή που θα ειπωθούν ορισμένες αλήθειες... όταν φτάσαμε στο σημείο να διαβάσουμε αυτό που παρουσιάστηκε σαν Σχέδιο Β, ήταν τόσο αόριστο που δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητήσουμε. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό».

Σόιμπλε

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε σε εκτίμηση τον , λέγοντας χαρακτηριστικά: « Νομίζω πως ήταν το άλτερ εγκο του. Τον αγαπούσε. Τον σεβόταν πάρα πολύ, και το κάνει ακόμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ομοβροντία καταγγελιών η κυβέρνηση σιωπά μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και τα λάθη της κυβέρνησης

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάψει να σιωπά στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη