Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Πότε θα ανακοινωθούν και πως θα κινηθούν οι βάσεις

 
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Πότε θα ανακοινωθούν και πως θα κινηθούν οι βάσεις

Ενημερώθηκε: 28/07/17 - 14:53

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: «Κλείδωσε» η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο τελευταίο τετραήμερο του Αυγούστου.

Πανελλαδικών Εξετάσεων

σεισμός

Λέσβο

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες των και ο στη έφεραν φέτος αυτή την καθυστέρηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

υποψήφιοι

Λυκείων

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» 95.000 κατέθεσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και ειδικά στο κοινό μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας προσήλθαν 81.515 υποψήφιοι και στα Μαθηματικά των Επαγγελματικών 13.141 υποψήφιοι.

υπουργείο Παιδείας

Όλοι τους διεκδικούν τις 70.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με το να εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς για να ανακοινωθούν οι βάσεις το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου. Την περασμένη χρονιά είχαν ανακοινωθεί στις 24 Αυγούστου, ενώ φέτος, σύμφωνα με την «Κ» πρόκεται να αναρτηθούν στο διάστημα μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου.

μηχανογραφικών δελτίων

Η ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των δεν άλλαξε τα δεδομένα για τις τάσεις των βάσεων εισαγωγής, όπως προκύπτουν από τις επιδόσεις των υποψηφίων, καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότεροι επέλεξαν να εξεταστούν όχι μόνο σε τέσσερα αλλά και σε πέμπτο μάθημα, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές τους με τις σχολές και τα τμήματα ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Πως θα κινηθούν φέτος οι βάσεις

Οι φετινές βάσεις εισαγωγής αναμένεται να διαφοροποιηθούν και φέτος ανά επιστημονικό πεδίο και βαθμολογική κλίμακα.

Κλασσικά, Ιατρικές και Νομικές σχολές αναμένεται να έχουν ανοδική τάση. Οι Παιδαγωγικές φέτος θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε υποψηφίους από όλα τα πεδία να διεκδικήσουν την είσοδο τους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα πιθανολογείται να κινηθούν φέτος τα πολυτεχνεία, ενώ για τις οικονομικές σχολές αναμένεται κατακόρυφη πτώση.

Σύμφωνα με την εικόνα που έρχεται οι βαθμοί φέτος που θα κινηθούν κάτω από την βάση, αυξήθηκαν στην πλειονότητα των μαθημάτων.

Το βαθμολογικό κατώφλι εισαγωγής αναμένεται ότι θα κινηθεί κοντά στις 10.000 μόρια για τα πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς ειδικό μάθημα και στις 6.000 μόρια για τα ΤΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε Hi Tec σπείρα κλεφτών πολυτελών αυτοκινήτων που τα μέλη της μπαινόβγαιναν στις φυλακές (ΦΩΤΟ)

Πρέπει η Ελλάδα να δώσει άσυλο στον αρμένικης καταγωγής Τούρκο συγγραφέα Σεβέν Νισανιάν

Σκέψεις να βγει στο Αιγαίο το Θωρηκτό Αβέρωφ